Eredivisie Awards

Guus Til eerste Speler van de Maand in FIFA 22

Vanaf dit seizoen wordt de Eredivisie Speler van de Maand ook maandelijks gehuldigd in het spel FIFA 22. De Eredivisie CV werkt hiervoor samen met spelontwikkelaar EA Sports. Guus Til is de eerste eredivisiespeler met een speciale kaart in FIFA 22 Ultimate Team. De Eredivisie is na de vijf grote competities de eerste league met een eigen Speler van de Maand-kaart in het spel.

Guus Til eerste Eredivisie Speler van de Maand in FIFA

De middenvelder van Feyenoord heeft in september volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd. In zijn laatste drie wedstrijden waren zes van zijn zeven schoten op doel, scoorde hij twee wedstrijden op rij en - met één wedstrijd minder dan de andere clubs - de meeste doelpunten in de maand (vier goals). Het levert de huidige topscorer in de Eredivisie, naast een Eredivisie Speler van de Maand-prijs, ook zijn eerste prijs in FIFA 22 op.

Guus Til is namelijk de eerste eredivisiespeler ooit met een zogeheten Eredivisie Player of the Month-kaart in FIFA 22 Ultimate Team. In dit populaire spelonderdeel kunnen FIFA-spelers hun eigen droomelftal samenstellen door onder meer wedstrijden online te spelen, uitdagingen te voltooien en te handelen in spelerskaarten.

Een-na-beste eredivisiespeler in FIFA 22

De spelerskaart van Guus Til is flink in waarde gestegen: zijn overall rating is met +10 punten gestegen van 72 naar 82. Dit maakt hem de op één na beste eredivisiespeler in het spel. Om de speciale Eredivisie Player of the Month-kaart van Guus Til te bemachtigen moeten spelers een aantal opdrachten voltooien in de zogeheten Squad Building Challenges.

Hoe lang Guus Til in de top 3 van beste eredivisiespelers in FIFA 22 blijft staan, is nog maar de vraag. Ook alle volgende winnaars van het Eredivisie Speler van de Maand-klassement krijgen een speciale kaart in het spel. De Eredivisie is de vijfde competitie metPlayer of the Month-kaarten in het spel. Eerder gingen de Engelse Premier League, Spaanse La Liga Santander, Duitse Bundesliga, Franse Ligue 1 Uber Eats en sinds dit seizoen ook de Italiaanse Serie A de Nederlandse competitie voor.

Jarenlange samenwerking

Afgelopen vrijdag werd officieel FIFA 22 uitgebracht, de 29e editie van de populaire voetbalgame van EA Sports. De Eredivisie is met de 18 eredivisieclubs al sinds 1994, de eerste editie met clubvoetbal (FIFA Soccer 95), jaarlijks vertegenwoordigd in het spel. Sinds de laatste jaren is de samenwerking tussen de Eredivisie en EA Sports toegenomen met onder meer de start van de KPN edivisie, de officiële esports-competitie met de 18 eredivisieclubs.

Verkiezing Eredivisie Speler van de Maand

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en KPN. Naast de beste speler ontvangt ook de beste speler onder 21 jaar een prijs: het Johan Cruijff Talent van de Maand. Deze prijs werd in augustus uitgebreid door een samenwerking met de Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij. Zo ontvangt het talent, naast de prijs, namens de VriendenLoterij een cheque om te doneren aan zijn clubfoundation of voormalige amateurclub en een cheque om te doneren aan één van de projecten van Johan Cruyff Foundation.

Dit artikel delen