Eredivisie Awards

Guus Til uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand september

Guus Til is door de Eredivisie uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand. In september heeft de 23-jarige middenvelder van Feyenoord volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd

Guus Til heeft met Feyenoord een uitstekende maand achter de rug. De Rotterdammers wonnen van PSV (0-4), sc Heerenveen (3-1) en N.E.C. Nijmegen (5-3), waardoor Feyenoord in het kielzog blijft van lijstaanvoerder Ajax. Ondanks dat Feyenoord, door het verplaatsen van de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo naar december, afgelopen maand één wedstrijd minder speelde, scoorde niemand zo vaak als Guus Til. Met vier doelpunten houdt de middenvelder acht spelers met drie goals achter zich.

Maar liefst zes van zijn zeven schoten waren op doel, waardoor Til een schotnauwkeurigheid had van 86%. Til was tegen zowel sc Heerenveen als N.E.C. goed voor twee doelpunten en werd daarmee de eerste Feyenoorder die in twee eredivisiewedstrijden op rij minimaal twee keer scoorde sinds Steven Berghuis in mei 2018. Door de kijkers van ESPN werd de Nederlandse international in beide wedstrijden uitgeroepen tot KPN Man of the Match.

Het is voor Guus Til zijn eerste Eredivisie Speler van de Maand-prijs. Daarnaast is hij de eerste Feyenoorder sinds Justin Bijlow in april 2021 die de maandprijs wint. Til werd in het maandklassement op de voet gevolgd door de defensie van Ajax.

Over de verkiezing

De verkiezingen Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand is op basis van statistieken en stemmen van fans, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing op ESPN. De statistieken en stemmen van de fans wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar award die na het seizoen worden uitgereikt tijdens een liveuitzending op ESPN.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en KPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen