Eredivisie Awards

Hakim Ziyech uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand

Hakim Ziyech is uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de Maand oktober. De Ajacied hield Michel Vlap en Sam Lammers (beiden sc Heerenveen) op basis van statistieken nipt achter zich. De 21-jarige Vlap nam op zijn beurt de prijs voor Talent van de Maand in ontvangst. De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met FOX Sports en Opta Sports.

Hakim Ziyech heeft de bokaal donderdag ontvangen uit handen van FOX Sports-verslaggever Hans Kraay jr. De aanvallende middenvelder scoorde voor het eerst in vier opeenvolgende Eredivisieduels voor Ajax, waaronder in alle drie de duels in oktober. Mede dankzij het goede spel van Ziyech wonnen de Amsterdammers van AZ, sc Heerenveen en Feyenoord. Hakim Ziyech is de opvolger van Robin van Persie en Kristoffer Peterson, die respectievelijk in augustus en september uitgeroepen werden tot Speler van de Maand.

 

Michel Vlap is Talent van de Maand

Michel Vlap ontving de prijs voor Eredivisietalent van de Maand uit handen van Milan van Dongen. De 21-jarige middenvelder is met vier doelpunten topscorer van de maand oktober. Eén op de twee schoten op doel mondde uit in een doelpunt. Michel Vlap is na Steven Bergwijn en Angeliño de eerste niet-PSV'er die de talentprijs in ontvangst neemt.

 

Ajax hofleverancier voor Elftal van de Maand

Met zes spelers is Ajax hofleverancier voor het Elftal van de Maand oktober. Het team van Erik ten Hag scoorde in oktober 12 keer en kreeg geen enkele tegentreffer. Daarnaast zijn ook Vitesse (2 spelers), sc Heerenveen (2 spelers) en PSV (1 speler) in het elftal vertegenwoordigd. Het Elftal van de Maand bestaat uit keeper Onana (Ajax), verdedigers Dumfries (PSV), De Ligt (Ajax), Van der Werff (Vitesse) en Tagliafico (Ajax), middenvelders Schöne (Ajax), Vlap (sc Heerenveen) en Foor (Vitesse) en aanvallers Ziyech (Ajax), Lammers (sc Heerenveen) en Tadi (Ajax).

Ranglijst op basis van statistieken

De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met FOX Sports en Opta Sports. Met de statistieken van Opta Sports, de officiële matchdata-leverancier van de Eredivisie, worden de scores van een speler berekend aan de hand van zes hoofdcategorieën (aanval, verdediging, schieten, passen, balbezit en keepen), waarna er per positie een wegingsfactor wordt toegepast om zodoende tot een uniforme lijst te komen.

Om in aanmerking te komen voor een prijs moet een speler minstens twee derde van het totale aantal speelminuten op het veld hebben gestaan. Voor de talentenprijs komen alleen spelers in aanmerking die geboren zijn op of na 1 januari 1997.

Dit artikel delen