Eredivisie

Henk Fraser benoemd als hoofdtrainer RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft de benoeming van Henk Fraser als nieuwe trainer aangekondigd. Met een grote staat van dienst, zowel als speler en als coach, brengt Fraser een schat aan ervaring en expertise met zich mee naar de club. Henk Fraser tekent een contract voor de komende twee seizoenen in Waalwijk.

Henk Fraser zelf is enthousiast over zijn nieuwe aanstelling als hoofdtrainer van RKC Waalwijk: “Ik ben zeer verheugd om aangesteld te worden als trainer bij RKC Waalwijk. Ik zie veel potentie binnen de club en ben vastbesloten om samen met de spelers, staf, directie en supporters het maximale uit onze mogelijkheden te halen. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan en een vervolg te geven op de ingezette lijn van de afgelopen jaren.”

Frank van Mosselveld, algemeen directeur RKC Waalwijk: “Wij zijn trots dat we Henk hebben weten te overtuigen om voor ons te kiezen. Wij zijn ervan overtuigd dat Henk als mens en als trainer de juiste persoon is om een vervolg te geven op hetgeen we als club de laatste jaren neergezet hebben.”

Henk Fraser

De 56-jarige Fraser heeft na zijn spelers carrière een indrukwekkende carrière als trainer opgebouwd. In 1999 werd Fraser jeugdtrainer bij Feyenoord, waarna hij als assistent-trainer werd aangesteld voor ADO Den Haag en vervolgens als jeugdtrainer bij PSV aan de slag ging. Van 2011 tot 2016 keerde hij terug bij ADO Den Haag als jeugd- assistent- en uiteindelijk hoofdtrainer.

De twee seizoenen die daarop volgden was Henk Fraser werkzaam voor Vitesse, met wie hij de KNVB-beker won. Via Sparta en een rol als assistent-bondscoach onder Louis van Gaal voor het Nederlands elftal was hij afgelopen seizoen actief als hoofdtrainer bij FC Utrecht.

Fraser zal zijn taken als hoofdtrainer per ingang van het nieuwe seizoen op zich nemen (RKC Waalwijk).

Dit artikel delen