Eredivisie

Huntelaar op jacht naar zijn 350e clubdoelpunt

Toeval of niet, maar Klaas-Jan Huntelaar stond afgelopen donderdag tegen PAOK Saloniki weer precies op de goede plek. PAOK-verdediger Fernando Varela schoot van dichtbij op Huntelaar, die zo voor de 2-2 tekende. Het was voor Huntelaar zijn 349e doelpunt in clubverband, het halen van een mooie mijlpaal lijkt voor ‘The Hunter’ dus een kwestie van tijd.

Het grootste gedeelte van die 349 doelpunten schoot Huntelaar binnen in de Eredivisie. Met 138 treffers staat de spits op een 19e positie in de all-time topscorerslijst van de competitie. Zijn eerste Eredivisiedoelpunt maakte Huntelaar op 14 augustus 2004, hij debuteerde in dat duel namens sc Heerenveen op bezoek bij AZ. Zijn meest recente Eredivisietreffer noteerde de nummer negen van Ajax op 12 mei van dit jaar, tegen FC Utrecht.

Logischerwijs maakte Huntelaar voor Ajax de meeste doelpunten in de Eredivisie, hij kwam namelijk ook een stuk vaker in actie voor de Amsterdammers dan voor zijn andere teams. Toch is zijn gemiddelde van 112 minuten per doelpunt in zijn tijd bij sc Heerenveen ook zeer indrukwekkend te noemen. In alle competities maakte Hunterlaar 142 doelpunten voor de Amsterdammers, meer dan voor iedere andere club. Ook voor Schalke was de spits meer dan honderd keer trefzeker.

Het is maar de vraag of Dolberg, die tegen PAOK al voor rust geblesseerd het veld moest verlaten, komend weekend fit genoeg is om in actie te komen voor Ajax. Mocht dat niet zo zijn zal Huntelaar gebrand zijn om zijn 350e clubdoelpunt mee te pikken.

Dit artikel delen