KPN Teamgenoot

Jan (13) volgt wedstrijd SC Cambuur vanuit huis als Teamgenoot

Maak kennis met de 13-jarige Jan. Door een afweerstoornis volgt hij elke middag zijn lessen via de KPN Klasgenoot en kan hij de wedstrijden van zijn favoriete club, SC Cambuur, enkel op televisie volgen. Helaas mag hij daarnaast zelf niet meer voetballen, terwijl zijn droom is om toch nog op het veld te mogen. Dankzij de KPN Klasgenoot kon hij een dag mee.. als Teamgenoot van zijn favoriete eredivisieclub!

Wat is de KPN Klasgenoot?

De KPN Klasgenoot is een speciaal voor KlasseContact ontwikkeld apparaat, dat het contact tussen klas en leerling mogelijk maakt. Via een mobiel video- en audiosysteem dat via (mobiel) internet een beeld- en geluidsverbinding legt tussen school en leerling is live contact mogelijk.

Dankzij deze techniek kunnen zieke leerlingen onderwijs volgen en, minstens zo belangrijk, in contact blijven met hun klasgenoten. De Klasgenoot is uitgerust met een goede kwaliteit camera en een goed scherm, zodat de klas en de leerling duidelijk in beeld zijn. Voor het geluid zijn op de Klasgenoot een goede microfoon en boxen geïnstalleerd. Hiermee is ook de verbinding in spraak goed hoorbaar.

Ook kan de leerling vanuit thuis of het ziekenhuis een vinger opsteken via de KPN Klasgenoot. Op de KPN Klasgenoot gaat een lampje branden. Zo weet de docent (en de klas) dat de klasgenoot op afstand iets wil vragen of zeggen. Met de KPN Klasgenoot kan de zieke leerling optimaal de lessen volgen op afstand.

Dit artikel delen