Eredivisie Awards

Jurriën Timber is Johan Cruijff Talent van de Maand september

Jurriën Timber is door de Eredivisie uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand. In september heeft de 20-jarige verdediger van Ajax volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd. Bij zijn oude amateurvereniging DVSU ontving hij de prijs voor Johan Cruijff Talent van de Maand en een cheque van €7.500.

Ajax verstevigde in september zijn koppositie door te winnen van PEC Zwolle (0-2), SC Cambuur (9-0), Fortuna Sittard (0-5) en FC Groningen (3-0). Bijzonder is dat de Amsterdammers in alle vier wedstrijden geen enkel tegendoelpunt kreeg.

Jurrïen Timber had daar een belangrijk aandeel in met 29 balheroveringen, zes succesvolle tackles en door 19 van de onderlinge 25 duels te winnen (76%). Daarnaast liet de 20-jarige centrale verdediger zich aanvallend zien met een doelpunt en zijn nauwkeurige passing. Van de 133 passes die Timber op de helft van de tegenstander gaf, kwamen er 127 aan. Dit leverde hem een passnauwkeurigheid van 95% op.

De Ajacied ontving de Johan Cruijff Talent van de Maand-prijs op het sportcomplex van DVSU. De Utrechter ging in 2006 samen met zijn tweelingbroer Quinten voetballen bij de Utrechtse amateurclub, waarna ze via de jeugd van Feyenoord uiteindelijk beiden terechtkwamen bij Ajax. Naast de maandprijs nam het Johan Cruijff Talent van de Maand namens de VriendenLoterij een cheque van € 2.500,- in ontvangst om te doneren aan zijn amateurvereniging DVSU en een cheque van € 5.000,- om te doneren aan één van de projecten van de Johan Cruyff Foundation.

Over de verkiezing

De verkiezingen Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand is op basis van statistieken en stemmen van fans, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing op ESPN. De statistieken en stemmen van de fans wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar award die na het seizoen worden uitgereikt tijdens een liveuitzending op ESPN.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en KPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen