Eredivisie Awards

Kacper Kozłowski voor het eerst Johan Cruijff Talent van de Maand

De prijs 'Johan Cruijff Talent van de Maand' gaat naar Vitesse-aanvaller Kacper Kozłowski. De 20-jarige aanvaller van Vitesse kwam als beste eredivisietalent uit de bus in de verkiezing op basis van Opta data en stemmen van fans.

Dribbelkoning

Kacper Kozłowski is voor de eerste keer in zijn carrière uitverkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand. De 20-jarige Poolse international presteerde het beste van alle spelers die sinds het begin van het seizoen 21 jaar of jonger zijn. 

Kozłowski dribbelde in mei vaker zijn tegenstander voorbij dan iedere andere speler in de Eredivisie (11 keer). Daarnaast schoot de middenvelder c.q. aanvaller in mei acht keer op doel en was hij belangrijk met een treffer tegen Ajax. Ondanks zijn jonge leeftijd kwam Kozłowski dit seizoen 30 keer in actie en speelde hij in totaal 2060 minuten. Hierin was de nummer 17 betrokken bij acht doelpunten: 3 goals en 5 assists.

Bedragen voor Vitesse Betrokken en Cruyff Foundation

Als onderdeel van de prijs ontvangt de Johan Cruijff Talent van de Maand namens de VriendenLoterij een cheque van €2.500 voor Vitesse Betrokken, de maatschappelijke stichting van de Arnhemse club. Bovendien gaat er een bedrag van €5.000 naar de Johan Cruyff Foundation ter stimulering van maatschappelijke projecten.

Prijs

Kacper Kozłowski bleef in de maandverkiezing onder meer Johan Bakayoko (PSV) en Kodai Sano (N.E.C. Nijmegen) voor. In verband met het einde van het seizoen neemt Kozłowski de prijs later officieel in ontvangst. 

Kacper Kozłowski na zijn doelpunt tegen Ajax.

Eredivisie Awards

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en het Eredivisie Elftal van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (Opta) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Deze prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden uitgereikt op de Eredivisie Awards (2 september 2024).

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA SPORTS FC™. De verkiezing voor het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij. 

Dit artikel delen