Eredivisie Awards

Kaj Sierhuis verkozen tot Eredivisie Speler van de Maand maart

Kaj Sierhuis is vrijdag verkozen tot Eredivisie Speler van de Maand. De 25-jarige spits van Fortuna Sittard kwam als beste eredivisiespeler uit de bus in de verkiezing op basis van Opta data en stemmen van fans.

Fortuna Sittard is bezig aan een uitstekend seizoen. In maart werd er gewonnen van Excelsior Rotterdam (5-2) en PEC Zwolle (3-1), gelijkgespeeld in Amsterdam (2-2) en was alleen Sparta te sterk voor de Limburgers. Door deze goede reeks is lijfsbehoud in de Eredivisie zo goed als veiliggesteld en kijken de meeste supporters al met een schuin oog naar de play-offs.

Meeste goals en schoten in maart

De man in vorm is Kaj Sierhuis. De 25-jarige spits was in maart de eredivisiespeler met de meeste doelpunten (5), schoten op doel (12) en uitverkiezingen tot KPN Man of the Match (2). Inmiddels staat de teller van de aanvaller op twaalf doelpunten, waarvan er maar liefst zeven in de laatste twee maanden zijn gemaakt.

Vooral in de overwinning op Excelsior liet Sierhuis zijn grote klasse zien: met een hattrick en twee assists was de spits bij alle vijf goals van Fortuna Sittard betrokken. Het was pas de dertiende keer dat een speler van Fortuna Sittard een hattrick maakte in de Eredivisie en slechts de tweede keer deze eeuw (na Mark Diemers in 2019). Bovendien was Sierhuis pas de tweede Fortuna-speler ooit met drie goals binnen de eerste 34 minuten van een eredivisieduel (na Arthur Hoyer in 1985).

De prijs is uitgereikt door ESPN-presentator Hans Kraay jr. Het interview met Sierhuis bekijk je hier.

Eerste Eredivisie Speler van de Maand-prijs

Voor Kaj Sierhuis is het zijn eerste Eredivisie Speler van de Maand-prijs ooit. Hetzelfde geldt voor zijn werkgever: in het zevenjarig bestaan van de verkiezing won alleen Lazaros Lamprou (toen nog spelend bij Fortuna Sittard) in februari 2019 de prijs Eredivisie Talent van de Maand. Naast de trofee ontvangt Sierhuis ook een Eredivisie Player of the Month-kaart in het spel EA SPORTS FC™ 24.

Eredivisie Awards

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en het Eredivisie Elftal van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (Opta) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Deze prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden uitgereikt op de Eredivisie Awards (2 september 2024).

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA SPORTS FC™. De verkiezing voor het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen