Eredivisie

Kuipers stopt als scheidsrechter na Johan Cruijff Schaal

Topscheidsrechter Björn Kuipers houdt ermee op. De arbiter fluit zijn laatste wedstrijd op 7 augustus in het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV.

Voor het EK 2020 had de 48-jarige scheidsrechter het al in zijn hoofd. Wanneer hij de EK-finale zou fluiten, dan betekende dit het einde van zijn carrière. Stoppen op je hoogtepunt, zoals dit zo mooi genoemd wordt. Die beslissing bleek echter niet zo gemakkelijk als dat hij eerst dacht.

"Een punt achter mijn carrière zetten, werd een komma. Ik kreeg na de EK-finale zoveel positieve reacties en waardering uit de hele wereld, dat ik toch begon te twijfelen. Bovendien speelde mee dat ik nog fit ben en er veel plezier in heb. Ik heb daarom besloten om er tijdens mijn vakantie eens rustig over na te denken. Daar kwam ik tot het besef dat ik overal ben geweest en alles heb meegemaakt. Mooier dan dit wordt het niet meer. Er is geen beter moment om te stoppen", aldus Kuipers op de KNVB-website.

Er is geen beter moment om te stoppen
Bjorn Kuipers

Kuipers floot begin deze maand op Wembley in Londen de finale van het EK, waarin Italië na strafschoppen Engeland versloeg. Daarnaast floot hij onder andere de finale van de Champions League in 2014 tussen Atletico Madrid en Real Madrid, twee keer de finale van de Europa League (2013 en 2018) en de finale van de Confederations Cup in 2013.

Dit artikel delen