Eredivisie

Lodeweges gaat aan de slag als assistent bij PEC

PEC Zwolle heeft Dwight Lodeweges gepresenteerd als nieuwe assistent-trainer. De 63-jarige Nederlander heeft daarmee een nieuw avontuur gevonden nadat hij sinds maart 2018 fungeerde als assistent-trainer bij het Nederlands elftal. De geboren Canadees en de KNVB waren nog niet tot elkaar gekomen om de optie in zijn contract te lichten. Lodeweges tekent voor twee jaar in Zwolle.

"De optie moest vandaag worden gelicht, maar we zijn het er allebei over eens dat het nu niet het moment is", zei Lodeweges op 30 juni tegen het Algemeen Dagblad. "Om vast te leggen dat een nieuwe coach per se met mij moet werken, dat is niet logisch. Dat vindt de KNVB en dat vind ik zelf ook." De trainer voelt zich thuis rond de Veluwe, waar hij in de regio speelde bij VVOP uit Voorthuizen en Go Ahead Eagles.

Toen PEC Zwolle contact met mij opnam na mijn vertrek onlangs bij de KNVB, heb ik niet lang na hoeven denken
Dwight Lodeweges

''Toen PEC Zwolle contact met mij opnam na mijn vertrek onlangs bij de KNVB, heb ik niet lang na hoeven denken'', zegt Lodeweges. ''Ik heb hier in al die jaren met verschillende mensen ontzettend fijn samengewerkt. PEC Zwolle heeft mij destijds, toen ik door de KNVB gevraagd werd voor assistent-bondscoach, de kans gegeven die ervaring aan te gaan. Daar ben ik de club nog altijd dankbaar voor. Het is geen geheim dat ik graag op het veld sta om met die jongens aan de gang te gaan. Ik zie hier een mooie uitdaging voor mij weggelegd waar ik alle energie die ik in me heb in ga stoppen.''

Technisch manager Mike Willems is blij dat Lodeweges aan de slag gaat bij PEC: ''Als je als club de kans krijgt om iemand als Dwight bij je trainersstaf te voegen, moet je dat direct doen. Ik ben blij dat het na twee eerdere pogingen nu wel is gelukt en dat de intentie om samen te werken van beide kanten vanaf het begin zo sterk was en wens Dwight heel veel succes toe bij dit nieuwe hoofdstuk in zijn imposante carrière.”

PEC Zwolle was in 1998 de eerste club waar Lodeweges hoofdtrainer werd in het betaald voetbal en ook was hij er actief als jeugdtrainer. In het seizoen 2017-2018 vervulde hij al de rol als assistent onder John van 't Schip. Nu zal Art Langeler met de scepter zwaaien in het MAC³PARK stadion. Op het moment dat Lodeweges Ronald Koeman en Frank de Boer diende als assistent was Langeler directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB.

Via: ESPN.nl

Dit artikel delen