Eredivisie Awards

Luuk Brouwers uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand oktober

Luuk Brouwers is uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand. In oktober heeft de 23-jarige middenvelder van Go Ahead Eagles volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd.

Brouwers beleeft met Go Ahead Eagles een top maand

Luuk Brouwers is met Go Ahead Eagles bezig met een uitstekende reeks en was in oktober ongeslagen. De promovendus begon de maand met een gelijkspel in Waalwijk (1-1), maar was daarna met uiteindelijk negen man te sterk voor Heracles Almelo (4-2), won in de absolute slotfase van Vitesse (1-2) en wist een 1-3 achterstand tegen Fortuna Sittard om te buigen tot een 4-3 overwinning. De Deventenaren pakten in oktober de meeste punten in de Eredivisie en klommen van plek veertien naar het linkerrijtje (8e).

De verdedigende middenvelder had een belangrijk aandeel in het succes. Met vier goals en één assist was Brouwers bij de meeste treffers direct betrokken (vijf). Hij is daarnaast de eerste Eagles-speler sinds 2014 die drie wedstrijden op rij scoorde. Daarbij was elk schot tussen de palen raak (vier schoten op doel). Ook is hij dit seizoen binnen het team de speler met de meeste passes (558), hoogste passnauwkeurigheid (86%) en meeste balheroveringen (77). Dit leverde hem, naast zijn statistisch hoge scores, ook tweemaal een uitverkiezing tot KPN Man of the Match op.

Eerste maandprijs ooit voor Go Ahead Eagles

Het is zowel voor Luuk Brouwers als Go Ahead Eagles de eerste Eredivisie Speler van de Maand-prijs ooit. Naast een bokaal ontvangt de middenvelder ook een eigen geüpgraded spelerskaart in het spel EA Sports FIFA 22 Ultimate Team. Deze zogeheten Eredivisie Player of the Month-kaart is vanaf vrijdagavond 18.00 uur vrij te spelen in FIFA 22.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en Eredivisie Elftal van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken en stemmen van fans, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing op ESPN. Deze onderdelen wegen, naast de stemmen van de 18 aanvoerders en 18 coaches, ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen worden uitgereikt tijdens een liveuitzending op ESPN.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen