Eredivisie Awards

Vanavond live op ESPN: Eredivisie Awards 2023/'24

De vierde editie van de Eredivisie Awards vindt vanavond plaats. Tijdens deze feestelijke awardshow worden de belangrijkste prijzen in de Eredivisie en Azerion Vrouwen Eredivisie uitgereikt in DeFabrique te Utrecht. Zo worden prijzen uitgereikt aan de (Azerion Vrouwen) Eredivisie Speler van het Jaar, Johan Cruijff Talent van het Jaar, Doelpunt van het Jaar en de Eredivisie Oeuvre Award. De gehele awardshow is live te zien op ESPN (open kanaal) en YouTube.

Prijzen

De genomineerden voor de awards zijn de afgelopen weken bekendgemaakt via de social media-kanalen van ESPN, Eredivisie en Azerion Vrouwen Eredivisie. Zo maken Dávid Hancko (Feyenoord), Luuk de Jong (PSV), Vangelis Pavlidis (AZ), Sem Steijn (FC Twente) en Joey Veerman (PSV) kans op de titel Eredivisie Speler van het Jaar 2023/‘24. Bij de Azerion Vrouwen Eredivisie zijn dat: Caitlin Dijkstra (FC Twente), Chasity Grant (Ajax), Romée Leuchter (Ajax), Joëlle Smits (PSV) en Tessa Wullaert (Fortuna Sittard).

Johan Bakayoko (PSV), Ruben van Bommel (AZ), Jorrel Hato (Ajax), Yankuba Minteh (Feyenoord) en Youri Regeer (FC Twente) zijn de vijf genomineerden voor de prijs Johan Cruijff Talent van het Jaar 2023/'24. Charlotte Hulst (Fortuna Sittard), Femke Liefting (AZ), Lobke Loonen (ADO Den Haag), Floor Spaan (AZ) en Lily Yohannes (Ajax) zijn de vijf genomineerden voor deze prijs in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

De winnaars van de topscorersprijzen zijn al bekend: Luuk de Jong (PSV) en Vangelis Pavlidis (AZ) ontvangen de Willy van der Kuijlen-trofee, beiden met 29 doelpunten. Tessa Wullaert (Fortuna Sittard) maakte de meeste goals in de Azerion Vrouwen Eredivisie met 26 voltreffers. Op het Doelpunt van het Jaar kon afgelopen maanden gestemd worden op onze website. 

Tot slot wordt Edwin van der Sar (53) onderscheiden met een Eredivisie Oeuvre Award. De voormalig keeper en sportbestuurder ontvangt de prijs tijdens de Eredivisie Awards.

Live op ESPN

De Eredivisie Awards zijn vanavond vanaf 20:30 uur live te zien op het open kanaal van ESPN. ESPN is zonder aanvullend abonnement beschikbaar bij o.a. Ziggo (18 en 421), KPN (14), Odido (150), Online.nl (401), CanalDigitaal (29) en Youfone (21) en is bij diverse aanbieders beschikbaar in UHD. Daarnaast wordt de uitzending ook live uitgezonden op YouTube.

De Eredivisie Awards zijn een initiatief van Eredivisie CV, Azerion Vrouwen Eredivisie en ESPN. VriendenLoterij, KPN en Cruyff Foundation zijn partner van de Eredivisie Awards. De Eredivisie Speler van het Jaar en Azerion Vrouwen Eredivisie Speler van het Jaar worden in samenwerking met spelersvakbond VVCS gekozen door de aanvoerders van de 18 eredivisieclubs. In samenwerking met Coaches Betaald Voetbal kiezen de trainers en bondscoaches het Johan Cruijff Talent van het Jaar in zowel de Eredivisie als Azerion Vrouwen Eredivisie.

Dit artikel delen