KPN Teamgenoot

Madelinde was voor één dag assistent-trainer van Ron Jans

Madelinde kreeg de kans om samen met haar favoriete trainer Ron Jans een training te verzorgen voor FC Twente. Dankzij KPN klasgenoot kon zij ‘live’ aanwezig zijn op de training en opdrachten geven die de spelers uit moesten voeren. Ze maakte het de mannen van het voetbalteam niet gemakkelijk. Omdat Madelinde zo goed had mee geholpen ontving zij een gesigneerd shirt van voetballer Daan Rots.

KPN Klasgenoot

De KPN Klasgenoot is een speciaal voor KlasseContact ontwikkeld apparaat, dat het contact tussen klas en leerling mogelijk maakt. Via een mobiel video- en audiosysteem dat via (mobiel) internet een beeld- en geluidsverbinding legt tussen school en leerling is live contact mogelijk.

Dankzij deze techniek kunnen zieke leerlingen onderwijs volgen en, minstens zo belangrijk, in contact blijven met hun klasgenoten. De Klasgenoot is uitgerust met een goede kwaliteit camera en een goed scherm, zodat de klas en de leerling duidelijk in beeld zijn. Voor het geluid zijn op de Klasgenoot een goede microfoon en boxen geïnstalleerd. Hiermee is ook de verbinding in spraak goed hoorbaar.

Ook kan de leerling vanuit thuis of het ziekenhuis een vinger opsteken via de KPN Klasgenoot. Op de KPN Klasgenoot gaat een lampje branden. Zo weet de docent (en de klas) dat de klasgenoot op afstand iets wil vragen of zeggen. Met de KPN Klasgenoot kan de zieke leerling optimaal de lessen volgen op afstand.

Dit artikel delen