Eredivisie

Manschot fluit Sparta - Ajax, Van de Graaf RKC - Feyenoord

Van de twee koplopers in de Eredivisie - Ajax en PSV hebben na twee gewonnen duels exact hetzelfde doelsaldo - komen dit weekeinde alleen de Amsterdammers in actie. Ajax gaat zondag op bezoek bij Sparta Rotterdam. Dit duel op het Kasteel begint om 14.30 uur en staat onder leiding van Jeroen Manschot.

De 39-jarige arbiter krijgt aan de zijlijnen ondersteuning van Dave Goossens en Patrick Inia. Alex Bos is de vierde official. Vanuit het ARAG Replay Center in Zeist kijkt Sander van der Eijk mee als VAR, met naast zich AVAR Joost van Zuilen.

In deze speelronde staan ook de duels PSV - FC Volendam, FC Twente - Excelsior en AZ - N.E.C. op het programma. Deze zijn verplaatst en worden gespeeld op woensdag 31 augustus/donderdag 1 september in verband met de Europese play-off wedstrijden van deze drie clubs. Dit is in lijn met de afspraken die er met de Eredivisieclubs en de Eredivisie CV zijn gemaakt in 2018 in het kader van de Veranderagenda. Eredivisiewedstrijden kunnen verplaatst worden als Nederlandse deelnemers aan de (kwalificatie van de) Champions League, Europa League of Conference League aangeven zich hierdoor beter te kunnen voorbereiden.

Aanstellingen speelronde 3

Datum Wedstrijd Scheidsrechter VAR

Zaterdag 20 aug 16.30 uur

Vitesse - sc Heerenveen

Kooij

Van Boekel

Zaterdag 20 aug 18.45 uur

Fortuna Sittard - SC Cambuur

Nijhuis

Ruperti

Zaterdag 20 aug 21.00 uur

FC Emmen - FC Utrecht

Kamphuis

Makkelie

Zondag 21 aug 12.15 uur

FC Groningen - Go Ahead Eagles

Van Boekel

Lindhout

Zondag 21 aug 14.30 uur

Sparta Rotterdam - Ajax

Manschot

Van der Eijk

Zondag 21 aug 16.45 uur

RKC Waalwijk - Feyenoord

Van de Graaf

Oostrom

Dit artikel delen