Eredivisie

Martin degaard ex-Eredivisie Speler van de Week

De ex-Eredivisie Speler van de Week is deze week Martin Ødegaard. Het talent van Real Madrid is erg goed begonnen aan zijn huurperiode bij Real Sociedad, waar hij in vier competitiewedstrijden zorgde voor twee doelpunten en twee assists. 

Afgelopen zondag gaf hij een assist tegen Sevilla, die wedstrijd eindigde in een 3-2 verlies, en vorige week donderdag gaf hij ook een assist, nu in een 3-0 overwinning tegen Alavés. Een prachtige steekpass van de aanvallende middenvelder zorgde voor de openingstreffer in de 19e minuut.  Ødegaard is in vier wedstrijden bij vier doelpunten direct betrokken geweest. Slechts zes spelers waren direct betrokken bij meer La Liga-doelpunten dit seizoen, al speelden zij wel allemaal minimaal een wedstrijd meer dan de Noor. Daarnaast heeft hij, net als Toni Kroos, dit seizoen de meeste kansen gecreëerd, 23 in totaal. Ook staat hij derde met betrekking tot meeste succesvolle dribbels, enkel Denis Suárez (25) en Nabil Fekir (21) hebben er meer dit seizoen. 

Martin Ødegaard verhuisde in 2015 op 15-jarige leeftijd van het Noorse StrØmsgodset IF naar de grootmacht Real Madrid. In januari 2017 werd hij voor anderhalf jaar verhuurd aan sc Heerenveen, waar hij in totaal 38 wedstrijden speelde. Afgelopen seizoen werd de inmiddels 20-jarige Noor verhuurd aan Vitesse, waar hij uitbloeide tot de absolute smaakmaker met acht doelpunten en tien assists in 31 wedstrijden. In totaal heeft Ødegaard 69 Eredivisiewedstrijden gespeeld, waarin hij tot tien doelpunten en veertien assists kwam. 

Bekijk hieronder de samenvatting van het duel tussen Real Sociedad en Alaves:

Dit artikel delen