Eredivisie

Mats Deijl verbreekt record: laatste doelpunt ooit in de Eredivisie

Go Ahead Eagles-speler Mats Deijl gooide afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op slot door in de 99ste minuut de 4-2 te produceren. Uniek, want daarmee schiet Deijl Michiel Kramer uit de boeken als laatste doelpuntenmaker ooit in de Eredivisie.

Op 27 november 2016 haalde Michiel Kramer de landelijke bladen door in de wedstrijd Feyenoord – FC Utrecht diep in blessuretijd te scoren (99ste minuut). Een record, zo vond statistiekenbureau Gracenote vijf jaar geleden uit. In de decennia daarvoor stond het laatste doelpunt op naam van Sparta Rotterdam, dat in 1970 in de 98ste minuut wist te scoren tegen Holland Sport.

Die eer komt nu voorlopig bij Go Ahead Eagles te liggen. Mats Deijl scoorde in dezelfde minuut als Michiel Kramer (98 minuten en 14 seconden), maar dertien seconden later (98 minuten en 27 seconden). Daarnaast nog eens extra bijzonder: het was ook het eerste eredivisiedoelpunt ooit van de 24-jarige verdediger.

De extra blessuretijd werd voornamelijk veroorzaakt door twee rode kaarten voor Go Ahead Eagles en daaropvolgende VAR-momenten. Toch liet Go Ahead Eagles zich niet uit het veld slaan en sleepte, mede dankzij het late doelpunt van Deijl, de derde overwinning van dit seizoen in de wacht. De Eagles staan na negen speelronden op een dertiende plek in de Eredivisie.