Eredivisie

Mattijs Manders verlaat de Eredivisie CV, Jan de Jong benoemd tot interim-directeur

Mattijs Manders vertrekt per 1 juni 2020 bij de Eredivisie CV. De directeur van de Eredivisie heeft een aanbod geaccepteerd van NAC Breda om daar algemeen directeur te worden. Jan de Jong volgt Manders op als interim-directeur van de Eredivisie CV.

Mattijs Manders over zijn beweegredenen: “Na een jaar bij de Eredivisie CV heb ik besloten weer aan de slag te gaan bij een heel mooie club. Alhoewel ik een zeer boeiende tijd beleef, neem ik dit besluit. Ik voel mij meer thuis bij de dynamiek van een club met supporters, spelers, sponsoren, bestuurders, gemeente en zo verder. Dat is een boeiend speelveld waarin ik beter op mijn plaats ben en met in deze tijd nog eens extra grote uitdagingen. Uiteraard wil ik de RvC, de clubs, partners en collega’s met wie ik intensief heb samengewerkt bedanken voor de steun, de samenwerking en het vertrouwen.”

John Jaakke, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Eredivisie CV: “Het is jammer dat Mattijs afscheid neemt. Mattijs kennende heeft hij deze beslissing niet licht genomen en wij hebben begrip voor zijn overwegingen. Mattijs heeft in zijn periode veel voor de Eredivisie CV betekend. Dat geldt zeker voor de hectische afgelopen maanden waarin hij een verbindende rol heeft gespeeld. Wij wensen Mattijs succes bij NAC Breda.”

Jan de Jong interim-directeur

De RvC is blij te kunnen berichten dat zij Jan de Jong bereid heeft gevonden op interim basis de rol van algemeen directeur van de Eredivisie CV op zich te nemen. John Jaakke: “Gelet op de situatie in het betaald voetbal is het van groot belang dat er binnen de Eredivisie CV continuïteit is van beleid en operatie. Wij staan voor grote uitdagingen en clubs en stakeholders moeten op de Eredivisie CV kunnen rekenen. Met Jan de Jong halen we een ervaren bestuurder in huis die bovendien thuis is in de wereld van de media en het betaald voetbal. De interim benoeming start 1 juni en geldt voor een jaar”.

Over Jan de Jong

Jan de Jong (1967) heeft een lange carrière bij de NOS achter de rug. Van 2010-2017 was hij algemeen directeur van de NOS. Daarna maakte De Jong de overstap naar het betaald voetbal. Gedurende twee jaar was hij algemeen directeur van Feyenoord. 

Dit artikel delen