Eredivisie

MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV

De Raad van Commissarissen van de Eredivisie CV heeft Mattijs Manders voorgedragen als algemeen directeur van de Eredivisie CV. Manders (50), nu nog algemeen directeur van ADO Den Haag, is daarmee de beoogde opvolger van Jacco Swart die per 1 juni Managing Director van de European Leagues wordt. Naast Manders is Oege Boonstra voorgedragen als nieuwe commissaris.  

Voorzitter John Jaakke van de RvC licht toe: “We zijn ervan overtuigd dat Mattijs Manders de juiste persoon is om de Eredivisie CV nu verder te leiden. Hij is stevig en scherp maar weet ook te verbinden. Bij ADO Den Haag heeft hij moeilijke en spannende momenten meegemaakt waarbij hij soms uitzonderlijke stappen heeft gezet en moeten zetten. Mattijs heeft ook ruime kennis en ervaring opgedaan buiten de voetballerij, hetgeen zijn blik en oordeel verbreedt en verdiept.” 

Met het voordragen van Oege Boonstra (61) als commissaris treedt een onafhankelijke mediaexpert toe. Jaakke zegt hierover het volgende: “Oege is een bekend gezicht in de internationale mediawereld. Als partner van het adviesbureau 3 Rivers heeft hij onder meer voor Endemol, Talpa, Warner Bros en een aantal sportorganisaties gewerkt. Oege brengt een schat aan ervaring en kennis binnen die zeer relevant is voor de toekomst van de Eredivisie en de clubs.”

Proces

De afgelopen weken heeft de RvC, bestaande uit John Jaakke (voorzitter) en Peter Fossen (commissaris), zich beraden over de opvolging van Jacco Swart. Daarbij werden zij ondersteund door Marco Bogers (algemeen directeur VVV-Venlo) en Rob Toussaint (algemeen directeur Heracles Almelo). Tijdens de gecombineerde vergadering van vennoten van maandag 20 mei a.s. wordt over de voordrachten besloten. Mattijs Manders zal in principe per 1 juli bij de Eredivisie CV in dienst treden. Oege Boonstra treedt vervolgens per direct tot de RvC toe.

Dit artikel delen