Eredivisie

Maurice Steijn aangesteld als hoofdtrainer van Ajax

Ajax en Sparta Rotterdam hebben overeenstemming bereikt over de overgang van trainer Maurice Steijn naar de hoofdstad. Steijn tekent een contract tot de zomer van 2026 in Amsterdam.

Directeur Voetbalzaken Sven Mislintat over de aanstelling van Steijn: "Maurice is inmiddels grofweg twintig jaar als trainer actief in het betaalde voetbal, waarvan ruim twaalf jaar als hoofdtrainer. Hij heeft bij alle clubs waar hij werkzaam was veel betere resultaten behaald dan vooraf werd verwacht. Hij heeft dus meermaals met zijn teams aangetoond een echte overperformer te zijn. Hij is klaar voor de stap omhoog, daar ben ik van overtuigd."

Loopbaan Maurice Steijn

Maurice Steijn speelde zelf betaald voetbal bij ADO Den Haag en NAC Breda. Beide clubs diende hij ook als trainer, waar Steijn in 2019 ook kort aan het roer stond van Al-Wahda in Abu Dhabi. Zijn langste periode als eindverantwoordelijke kende de geboren Hagenees bij VVV-Venlo. Steijn loodste in vijf seizoenen de club uit Venlo van de eerste divisie (kampioen in 2016-2017) naar een stabiele twaalfde positie in de Eredivisie.

In april 2022 volgde hij Henk Fraser op bij Sparta Rotterdam, dat op het moment van instappen op de rand van degradatie verkeerde. Het lukte Sparta om zich te handhaven, waarna recentelijk in seizoen 2022-2023 zelfs de play-offs om Europees voetbal werden behaald.

Dit artikel delen