Eredivisie

Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week

De ex-Eredivisiespeler van de week is Memphis Depay. De 25-jarige aanvaller is het nieuwe seizoen goed uit de startblokken geschoten: Depay heeft met 2 doelpunten en een assist een hoofdrol voor zich opgeëist in de met 6-0 gewonnen thuiswedstrijd van Olympique Lyon tegen Anger. 

De aanvaller was een constante plaag voor de Angers-verdediging en was betrokken bij de meeste doelpogingen van alle spelers op het veld (3 schoten en 2 gecreëerde kansen), maakte twee doelpunten en leverde een prachtige assist.

Doordat de ex-PSV’er in speelronde 1 ook al goed was voor een doelpunt in het met 3-0 gewonnen duel met AS Monaco, is Depay nu al betrokken bij vier doelpunten (3 goals, 1 assist). Hiermee is hij op dit moment de meest productieve speler van het seizoen 2019/'20 in de Franse Ligue 1.

Ook over een langere periode heeft Memphis Depay zich genesteld tussen de meest productieve spelers in de Ligue 1. Sinds zijn debuut (22 januari 2017) waren slechts drie spelers betrokken bij meer treffers in de Ligue 1 dan de ster van Oranje.

Klik hier om de samenvatting van Olympique Lyon - Angers SCO te bekijken

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eredivisie (@eredivisie) on


Eerder in deze rubriek: 

Dit artikel delen