Eredivisie Awards

Million Manhoef verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand mei

Een van de opvallendste spelers van dit eredivisieseizoen, Million Manhoef, heeft de titel van Johan Cruijff Talent van de Maand verdiend. De 21-jarige aanvaller, onlangs uitgeroepen tot Vitesse Speler van het Jaar door de supportersvereniging van de club, was in mei direct betrokken bij zes doelpunten. Dit maakte hem mede de best presterende speler van alle spelers die bij het begin van het seizoen 21 jaar of jonger waren, gebaseerd op statistieken en stemmen van voetbalfans.

Manhoef speelde een belangrijke rol in de overwinningen op SC Cambuur (2-0) en Feyenoord (0-1), waar hij beide wedstrijden een assist gaf. Zijn beste wedstrijd van het seizoen was echter tegen FC Groningen in het GelreDome, waar hij met een hattrick en een assist Vitesse naar een ruime overwinning (6-0) leidde. Naast zijn doelpunten creëerde Manhoef dertien kansen, nam hij tien schoten, maakte hij 26 dribbels en werd hij tweemaal gekozen als KPN Man of the Match.

Als onderdeel van zijn prijs ontvangt Manhoef een cheque van € 2.500 namens de VriendenLoterij, voor zijn voormalig amateurclub VPV Purmersteijn. De 21-jarige aanvaller begon zijn voetbalcarrière bij de Purmerendse amateurvereniging, waarna hij via Zeeburgia en AFC in de jeugdopleiding van Vitesse terecht kwam. Bovendien heeft zijn uitverkiezing een bedrag van € 5.000 opgeleverd voor maatschappelijke projecten van de Johan Cruijff Foundation.

De prijs is uitgereikt door ESPN-presentator Pascal Kamperman. Het interview met Manhoef bekijk je hier.

Eredivisie Awards

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Uiteindelijk worden de twee winnaars bepaald door de aanvoerders (via de spelersvakbond VVCS) en de trainers (via Coaches Betaald Voetbal) van de achttien eredivisieclubs. De prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden uitgereikt op 4 september 2023 tijdens de Eredivisie Awards op ESPN.

De verkiezingen Eredivisie Speler van de Maand en Eredivisie Speler van het Jaar zijn een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De verkiezingen voor Johan Cruijff Talent van de Maand en Johan Cruijff Talent van het Jaar worden georganiseerd door de Eredivisie CV, ESPN, de Johan Cruyff Foundation en de VriendenLoterij.

Dit artikel delen