Eredivisie Awards

Nathan Tjoe-A-On is Johan Cruijff Talent van de Maand september

De 20-jarige Nathan Tjoe-A-On is verkozen tot het Johan Cruijff Talent van de Maand. Van alle talenten van 21 jaar of jonger heeft de linksback van Excelsior Rotterdam op basis van statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd in september.

Nathan Tjoe-A-On maakte op 9 oktober 2020 zijn debuut in het profvoetbal en heeft na zeven eredivisieduels al zijn eerste maandprijs achter zijn naam staan. De 20-jarige Rotterdammer is daarnaast als eerste speler van Excelsior uitgeroepen tot het Johan Cruijff Talent van de Maand. De laatste en enige speler van Excelsior Rotterdam die al eens een maandverkiezing won was Elías Már Ómarsson (Eredivisie Speler van de Maand mei 2019).

Hoewel Tjoe-A-On afgelopen maand de hoogste score noteerde van alle verdedigers in de Eredivisie, blonk hij juist ook in aanvallend opzicht uit. Slechts twee eredivisiespelers creëerden meer kansen uit open spel (8), een statistiek waarbij gekeken wordt naar de assists (1) en de laatste pass naar een speler die een schot lost (7). Ook staat Nathan in september in de top vier van spelers met passes naar het vijandelijke zestienmetergebied (19) en - verdedigend gezien - in de top 3 van intercepties (8).

De linksback van Excelsior Rotterdam ontvangt, naast de maandprijs, ook twee cheques namens de VriendenLoterij. Een cheque van € 2.500 voor zijn voormalig amateurclub VV Nieuwerkerk en een cheque van € 5.000 ter ondersteuning van maatschappelijke projecten van de Johan Cruijff Foundation in de omgeving van Rotterdam.

De prijs is uitgereikt door ESPN-presentator Bennett van Fessem.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen