Eredivisie Awards

Nicolas Tagliafico uitgeroepen tot Speler van de Maand november

Nicolás Tagliafico is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand november. De 26-jarige linksback van Ajax scoorde op basis van statistieken het hoogste cijfer over de laatste vier speelrondes. Zijn 21-jarige teamgenoot Noussair Mazraoui nam de prijs voor Talent van de Maand in ontvangst. De prijs is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met FOX Sports en Opta Sports.

Tagliafico en Mazraoui hebben met Ajax een uitstekende reeks achter de rug. In de gewonnen duels met Willem II (2-0), Excelsior (1-7), NAC Breda (0-3) en ADO Den Haag (5-1) kwam het elftal van Erik ten Hag 17 keer tot scoren en incasseerde het slechts twee doelpunten. Door de ongeslagen reeks staat Ajax na 14 speelrondes op twee punten van koploper PSV.

Nicolás Tagliafico was de afgelopen maand met name in aanvallend opzicht waardevol voor het team. Met zijn aanvallende spel wist de Argentijnse international 11 kansen te creëren, 7 succesvolle voorzetten af te leveren en 22 balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied te noteren. Dit mondde uit in doelpunten: de eerste drie wedstrijden gaf Tagliafico telkens één assist, terwijl hij zondag zijn eerste doelpunt in de Eredivisie maakte.

Op de andere flank wist de 21-jarige rechtsback Noussair Mazraoui eveneens te imponeren. Aanvallend viel Mazraoui op door zijn goede dribbels (14 waarvan 11 succesvol) en zijn succesvolle passes (een passnauwkeurigheid van 89%), terwijl de Marokkaanse international meer dan de helft van zijn duels met de tegenstander won (21 van de 36 duels).

Nicolás Tagliafico en Noussair Mazraoui ontvingen donderdagmiddag de bokalen uit handen van FOX Sports-verslaggever Milan van Dongen.

Ajax opnieuw hofleverancier voor het Elftal van de Maand

Net als in oktober is Ajax ook in november hofleverancier voor het Eredivisie Elftal van de Maand. PSV en FC Groningen leveren beiden twee spelers af, terwijl FC Emmen en Vitesse één speler in het elftal hebben. De spelers zijn geselecteerd op basis van individuele spelersstatistieken.

Het Eredivisie Elftal van de Maand november bestaat uit keeper Eduardo dos Reis Carvalho (Vitesse), verdedigers Caner Cavlan (FC Emmen), Nicolás Tagliafico, Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui (allen Ajax), middenvelders Frenkie de Jong, David Neres (beiden Ajax) en Ritsu Doan (FC Groningen) en aanvallers Steven Bergwijn, Luuk de Jong (beiden PSV) en Mimoun Mahi (FC Groningen).

Ranglijst op basis van statistieken

De prijs is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met FOX Sports en Opta Sports. Met de statistieken van Opta Sports, de officiële matchdata-leverancier van de Eredivisie, worden de scores van een speler berekend aan de hand van zes hoofdcategorieën (aanval, verdediging, schieten, passen, balbezit en keepen), waarna er per positie een wegingsfactor wordt toegepast om zodoende tot een uniforme lijst te komen.

Om in aanmerking te komen voor een prijs of een nominatie in het elftal moet een speler die maand minstens twee derde van het totale aantal speelminuten op het veld hebben gestaan. Voor de talentenprijs komen alleen spelers in aanmerking die geboren zijn op of na 1 januari 1997.

Eerdere prijswinnaars

 • Oktober
  - Speler van de Maand: Hakim Ziyech
  - Talent van de Maand: Michel Vlap
   
 • September
  - Speler van de Maand: Kristoffer Peterson
  - Talent van de Maand: Angeliño
   
 • Augustus
  - Speler van de Maand: Robin van Persie
  - Talent van de Maand: Steven Bergwijn 

Dit artikel delen