Eredivisie

Nils Rseler: vaste waarde bij VVV-Venlo

VVV-Venlo verdediger Nils Röseler heeft een bijzondere mijlpaal bereikt. Hij heeft namelijk de meeste speelminuten gemaakt van alle Eredivisiespelers (exclusief keepers) sinds het seizoen 2017/18 en is daarmee niet meer weg te denken uit de verdediging van VVV-Venlo én de Eredivisie. 

Röseler is niet iemand die je vaak ziet op televisie vanwege rode kaarten of opvallende tackles. Je zou het misschien niet snel denken, maar hij heeft de meeste speelminuten sinds het seizoen 2017/18 gemaakt ten opzichte van alle veldspelers in de Eredivisie. Met 76 basisplaatsen in 76 wedstrijden staat Röseler bovenaan en wordt hij achtervolgd door Denzel Dumfries, Lex Immers (ADO Den Haag), Sean Klaiber (FC Utrecht), Jurgen Mattheij (SBV Excelsior/Sparta) en Willem Janssen (FC Utrecht). Röseler staat hier eerste met 169 minuten voorsprong op Dumfries. De Duitser heeft slechts 26 minuten minder gespeeld dan het maximaal haalbare. Twee weken geleden maakte hij voor het eerst sinds september 2017 niet de volle negentig minuten in een Eredivisieduel. 

 

Hij heeft niet alleen het record van de meeste speelminuten te pakken sinds 2017/’18, ook wanneer er gekeken wordt naar het vorige seizoen t/m speelronde 8 van dit seizoen heeft Röseler de meeste speelminuten van alle veldspelers. Met 42 basisplaatsen in 42 wedstrijden wordt hij op de hielen gezeten door drie andere verdedigers: Nick Viergever, Denzel Dumfries (beide PSV) en Daley Blind (Ajax). Het is een kwestie van minuten, maar Röseler prijkt wel bovenaan het lijstje. 

VVV-Venlo is niet de enige Eredivisieploeg waar Röseler voor is uitgekomen. Hij heeft namelijk in de jeugd gespeeld van FC Twente en heeft tien wedstrijden gespeeld voor het eerste elftal. In het seizoen 2012/13 werd hij van FC Twente verhuurd aan VVV-Venlo waar hij bijna het hele seizoen heeft gespeeld. In 2014 verhuisde hij naar Duitsland om te spelen voor Chemnitzer FC, waar hij na twee jaar weer terugkeerde naar Nederland en sindsdien een vaste waarde is geworden voor VVV-Venlo. 

De club uit Venlo staat dit seizoen na acht speelrondes op de twaalfde plaats met negen punten. De Venlose ploeg heeft daarin negen keer gescoord en zestien tegendoelpunten geïncasseerd. 

Dit artikel delen