Eredivisie

Ontwikkelprogramma Technisch Directeuren Betaald Voetbal gelanceerd

De KNVB heeft in samenwerking met de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en Coaches Betaald Voetbal een nieuw ontwikkelprogramma voor technische directeuren gelanceerd. Dit ontwikkelprogramma is bedoeld voor zowel technische directeuren in het betaald mannen- en vrouwenvoetbal, als potentiële technische managers die zich willen voorbereiden op deze uitdagende functie.

Duurzaam succes

Dit initiatief markeert een belangrijke stap voorwaarts in de professionele ontwikkeling van technisch directeuren in het betaald voetbal. De rol van deze functie is complex en vereist veelzijdigheid. Het primaire doel is duurzaam succes te realiseren door te bouwen aan een topsportorganisatie die naadloos aansluit bij de visie en strategie van de club.

Als we als Eredivisie sterker willen worden dan levert stabiliteit in dit soort belangrijke functies daar een bijdrage aan
Mark-Jan Fledderus (Technisch manager Eredivisie CV)

Stabiliteit

Mark-Jan Fledderus, technisch manager bij de Eredivisie CV, is verheugd met het nieuwe initiatief. "Dit programma sluit naadloos aan bij de sportief-technische doelstellingen die wij hebben bij de Eredivisie. Wij werken onder andere aan een sportief-technisch geprofessionaliseerde league. Het vak technisch directeur is complex en veeleisend en ik weet als geen ander hoe veel er op je af komt. Het is goed dat we met elkaar proberen op deze manier elkaar verder te ontwikkelen."

"Wij denken dat het ook een noodzaak is gezien het enorme verloop in deze veelomvattende functie. Als we als Eredivisie sterker willen worden dan levert stabiliteit in dit soort belangrijke functies daar een bijdrage aan. Daarom ontwikkelen we zelf ook kennissessies, fieldtrips en zijn we onderdeel geweest bij de ontwikkeling van dit mooie programma."

Waarde van kennisdeling

Het ontwikkelprogramma biedt een gestructureerde aanpak om deelnemers vertrouwd te maken met de verschillende aspecten van deze leidinggevende rol. Hoogtepunten van het programma omvatten diepgaande verkenningen van de diverse verantwoordelijkheden van technisch directeuren, leiderschapsontwikkeling en zelfreflectie, interactieve sessies met gerenommeerde experts in de (voetbal)branche en mogelijkheden voor professioneel netwerken met collega-technisch directeuren.

Centraal staat de waarde van kennisdeling en het leren van ervaren professionals, zowel nationaal als internationaal, die in de voetbalwereld hun sporen hebben verdiend. Deelnemers krijgen daarbij volop de gelegenheid om hun inzichten te verdiepen. Gedetailleerde informatie over de startdatum, locatie, registratie, alsmede andere vragen is te vinden via onderstaande knoppen.

Dit artikel delen