Eredivisie Awards

Oussama Idrissi opnieuw uitgeroepen tot speler van de maand

Oussama Idrissi is vrijdag door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. De aanvaller van AZ heeft op basis van statistieken het best gepresteerd in januari. Idrissi schrijft geschiedenis door als eerste speler de prijs twee maanden op rij te winnen. Luis Sinisterra neemt de bokaal voor Speler van de Maand U21 in ontvangst.

Idrissi was in zijn eerste officiële wedstrijd van het nieuwe jaar al na 27 minuten trefzeker. De 23-jarige linksbuiten kwam vanaf de linkerkant naar binnen en haalde knap uit in de verre hoek. Na een uur spelen viel Idrissi uit met een blessure en zag hij zijn teamgenoten een voorsprong tegen Willem II uit handen geven (1-3 verlies).

In de weken daarna vervolgde AZ de titeljacht met twee overwinningen. In Heerenveen wonnen de Alkmaarders met een klein verschil (1-2), in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter RKC Waalwijk eiste Idrissi de hoofdrol op door twee keer te scoren (4-0). Ook hier liet de linksbuiten zijn handelsmerk zien: naar binnen dribbelen en uithalen vanaf afstand.  

Idrissi scoorde dit seizoen in 21 wedstrijden 12 keer, één doelpunt meer dan in zijn voorgaande anderhalf jaar bij de Alkmaarders (11 doelpunten in 44 eredivisiewedstrijden). Daarnaast noteerde Idrissi in januari 15 geslaagde dribbels en 16 balcontacten in het zestienmetergebied van de tegenstander.

Doordat Idrissi ook de bokaal in december won is hij de eerste speler die twee maanden op rij uitgeroepen is tot Eredivisie-speler van de maand. Daarnaast is Idrissi, na Frenkie de Jong (december 2018 en februari 2019), de tweede speler die in één seizoen twee keer de maandprijs wint.


De prijs voor Speler van de Maand werd uitgereikt door FOX Sports-verslaggever Aletha Leidelmeijer. Het interview met Idrissi is te zien op foxsports.nl en vanavond in FOX Sports Vandaag. 

LUIS SINISTERRA IS SPELER VAN DE MAAND U21

Luis Sinisterra is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand U21. Onder leiding van trainer Dick Advocaat is Feyenoord bezig aan een uitstekende reeks: acht van de tien wedstrijden werden gewonnen en de ploeg klom van plaats twaalf naar een gedeelde derde plek. Sinisterra speelde een belangrijke rol in de opmars van Feyenoord door in drie opeenvolgende duels te scoren. Zowel tegen sc Heerenveen (3-1), Heracles Almelo (2-3) als FC Emmen (3-0) trof de Colombiaan het doel.

De 20-jarige aanvaller schoot in januari acht keer (vijf keer op doel), dribbelde 15 keer met de bal en noteerde 20 balcontacten in het zestienmetergebied van de tegenstander. Na Orkün Kokcü (december) is Sinisterra de tweede Feyenoord-speler die dit seizoen de prijs voor Speler van de Maand U21 in ontvangst neemt.


De prijs voor Speler van de Maand U21 werd uitgereikt door FOX Sports-verslaggever Milan van Dongen. Het interview met Sinisterra verschijnt later vandaag op foxsports.nl en is vanavond te zien in FOX Sports Vandaag. 

Speler van de Maand-verkiezing

De Speler van de Maand-verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met FOX Sports en Opta Sports (official match data supplier). De scores worden objectief op basis van meer dan 60 verschillende statistieken aan spelers toegekend. Enkel spelers die minstens twee derde van het totaal aantal speelminuten hebben gespeeld, komen in aanmerking voor een prijs. De prijs voor Speler van de Maand U21 wordt aan spelers uitgereikt die, bij aanvang van de competitie, 21 jaar of jonger zijn.

Dit artikel delen