Eredivisie

Overzicht van alle thuis- en uitshirts in de Eredivisie (2024/'25)

In voorbereiding op het nieuwe eredivisieseizoen 2024/'25 maken alle 18 eredivisieclubs traditiegetrouw hun nieuwe tenues bekend. Ben jij benieuwd naar de thuis- en uitshirts van de eredivisieclubs? Kijk hieronder het laatste overzicht. 

AFC Ajax - Tenues 2024/'25

AFC Ajax thuisshirt 2024/'25: "Ons Dierbaar Rood & Wit 2024/2025. Geïnspireerd op thuisshirts uit ons verleden. Die inspiratie is vooral terug te zien in de kraag, welke doet denken aan het tijdloze design van de kragen van weleer."

AFC Ajax uitshirt 2024/'25: "In Amsterdam komt verbeelding overal waar je kijkt tot leven. Van bravourestukken op voetbalpleintjes tot schilderingen op gevels. Die verbeeldingskracht typeert Amsterdam en Amsterdammers, en staat aan de basis van het ontwerp van het nieuwe Ajax-uittenue. Een tenue dat symbool staat voor de kunstzinnige aard van onze stad."

Almere City - Tenues 2024/'25

Almere City FC thuisshirt 2024/'25: "De lancering van het thuisshirt van seizoen 2024-2025 betekent de terugkeer naar de hoofdkleur rood. Het tweede seizoen in de Eredivisie speelt Almere City FC weer in de befaamde rode kleur, waar het sinds de naamsverandering naar Almere City FC in heeft gespeeld. Subtiel wordt in verschillende design details verwezen naar het Almeerse stadsschild dat Almere City FC naar de Eredivisie bracht. In de nek vinden we de fleur de lis terug; de Franse lelie komt uit het familiewapen van Ingenieur Cornelis Lely, de grondlegger van de Zuiderzeewerken."

Almere City FC uitshirt 2024/'25: "Het nieuwe uitshirt van Almere City FC bestaat uit de tegengestelde kleur van rood. Home en away, aanval en verdediging, winst en verlies, maar dus ook rood en turquoise! Het heeft een zwarte bies die opgebouwd is uit het gegeerde stadswapen van Almere. Dit motief is ook in terug te vinden aan de uiteinden van de mouwen. Om de heraldiek compleet te maken, wijzen twee zwart-rode zwaarden op de borst naar hoofdsponsor OneCasino. Het shirt heeft een duo-boordje met een ondiepe v-hals; aan de voorkant turquoise en aan de achterkant zwart. In de rug prijkt het fleur de lis-symbool; een detail dat terugkomt in het stadswapen en dat verwijst naar Ir. Cornelis Lely, de initiator van de Zuiderzeewerken die uiteindelijk hebben geleid tot de drooglegging van Flevoland."

AZ - Tenues 2024/'25

AZ thuisshirt 2024/'25: "Op het nieuwe shirt is een grafische voorstelling van Het Grote Raam uit de Grote Sint-Laurenskerk in Alkmaar te zien. Het Grote Raam in de Grote Kerk in Alkmaar is met een breedte van zes meter en hoogte van 23 meter het grootste glas-in-lood raam dat Europa rijk is. Het Grote Raam is een geschenk voor Alkmaar door Alkmaarders. De boodschap achter het shirt is in lijn met deze gedachte. AZ is onlosmakelijk verbonden met de stad Alkmaar. AZ is trots op Alkmaar en de stad is trots op AZ. Voor Alkmaar, door Alkmaar. Dit unieke thuisshirt voor het seizoen 2024-2025 is tot stand gekomen mede dankzij Grote Kerk Alkmaar. Een woord van dank gaat uit naar de kunstenaar van Het Grote Raam, Fiona Tan. Vol trots draagt AZ komend seizoen haar ontwerp. "

AZ uitshirt 2024/'25: "Het zwart-witte uitshirt bevat een grafische voorstelling van de iconische Zaanse Schans. Het is een eerbetoon aan de rijke cultuur van de Zaanstreek en benadrukt de verbondenheid van AZ met de regio. Het nieuwe uitshirt, ontworpen in samenwerking met Official Partner Nike, toont een gedetailleerde print van de Zaanse Schans, compleet met de kenmerkende windmolens en traditionele houten huizen."

FC Groningen - Tenues 2024/'25

FC Groningen thuisshirt 2024/'25: "Ons nieuwe thuisshirt voor het Eredivisieseizoen 24/25, in de kleuren van FCG! Een klassiek en strak shirt met onze eigen groene banen. De provincievlag zit subtiel verwerkt op de heup van het shirt."

FC Groningen uitshirt 2024/'25: "Dit is ons nieuwe uitshirt voor het Eredivisieseizoen 2024/2025! In het uitshirt is donkergroen en hierin zijn de plaatsnamen uit het ommeland verwerkt.  In de nek van het shirt staat het woord ‘Omlandiae’. Dit sluit aan bij het woord dat achterop het thuisshirt staat: ‘Groningo.’ Beide teksten zijn aan elkaar verbonden in een landkaart van Stad en Ommeland uitgegeven door Mr. Theodorus Beckeringh in de achttiende eeuw."

FC Twente - Tenues 2024/'25

FC Twente thuisshirt 2024/'25: "Graag introduceren wij het nieuwe thuistenue van FC Twente voor 2024/25. Het thuistenue is ontworpen als ode aan het eeuwige fanatisme van de club en heeft een klassiek en herkenbaar ontwerp dat de geschiedenis en roots van de club weerspiegelt. De traditionele rood-witte kleurstelling creëert een onderscheidend eerbetoon aan het erfgoed en de identiteit van FC Twente."

FC Twente uitshirt 2024/'25: "Gedragen door de regio. Het 24/25 FC Twente Uittenue heeft een koele blauwe kleur en is voorzien van een dynamische kaartprint als eerbetoon aan de stad Enschede."

FC Utrecht - Tenues 2024/'25

FC Utrecht thuisshirt 2024/'25: "Streef naar de overwinning in het nieuwe 24/25 FC Utrecht Thuisshirt. Met de iconische rood-witte diagonaal, is het shirt een eerbetoon aan Sint Maarten, de beschermheilige van de stad Utrecht. Het shirt is een symbool van passie en kracht. De stof en de ingezette mouwen zorgen voor maximale bewegingsvrijheid, zodat je schittert op het veld of in het stadion terwijl je de ploeg toejuicht. De look is afgewerkt met een stijlvol icoontje van de Domtoren."

FC Utrecht uitshirt 2024/'25: "Als eerbetoon aan het middelpunt van de stad – Station Utrecht Centraal- combineert het Uittenue moderne design elementen met hoogwaardige afwerking. De grafische print is een hommage aan de iconische architectuur van het station, dat sinds 1843 het belangrijkste vervoersknooppunt van Utrecht is."

Feyenoord - Tenues 2024/'25

Feyenoord thuisshirt 2024/'25: "Het Feyenoord thuistenue van het seizoen 2024-2025 is een eerbetoon aan de ziel van zowel de stad als de club. De subtiele print op het shirt symboliseert het water dat onlosmakelijk verbonden is met Rotterdam en eert het Legioen dat geboren is tussen de golven."

Feyenoord uitshirt 2024/'25: "Waar Feyenoord ook heen reist, het hart van Rotterdam zal overal te zien en te horen zijn. Het uittenue voor het seizoen 2024-2025 is geïnspireerd op de diverse, baanbrekende architectuur van de stad Rotterdam. Het shirt heeft een donkere dynamische opdruk, afgewerkt met groen en wit."

Fortuna Sittard - Tenues 2024/'25

Fortuna Sittard thuisshirt 2024/'25: "Dit jaar heeft de club, in samenwerking met Robey, gezocht naar een manier om het tenue een meer premium gevoel te geven. Dit is bewerkstelligd door unieke details in het shirt te verwerken en gebruik te maken van meer premium materialen in het shirt. In de nek van het shirt zijn op een subtiele manier de slangen verwerkt, die in de wapens van de omliggende gemeentes terugkomen. Tevens krijgt de positionering van de Pioneers Of Dutch Football een mooie vermelding in de nek. Verder is in de kraagjes van het shirt een Peruaans motiefje verwerkt, hiermee heeft het shirt een mooie verwijzing naar de St. Rosa Kapel wat een belangrijk historisch monument van de stad is."

Fortuna Sittard uitshirt 2024/'25: "De club heeft, in samenwerking met Robey, gekozen om de pijlers fashion, sportief en casual aan te houden. De kleurencombinatie off white, donker- en lichtgroen zorgen voor een modieuze uitstraling en maakt het shirt geschikt voor iedere situatie. Het uitshirt bevat dezelfde subtiele details als het thuisshirt zoals de slangen in de nek, die staan voor een verwijzing naar de wapens van omliggende gemeentes, evenals de vermelding Pioneers Of Dutch Football. Verder is een mooie donkergroene kleur gebruikt in het kraagje met daarbij een lichtgroene streep voor een speels detail, passend bij de clubkleuren."

Go Ahead Eagles - Tenues 2024/'25

Go Ahead Eagles thuisshirt 2024/'25: "Het thuisshirt van seizoen 2024/2025 heeft de traditionele rood-gele banen met een klassieke uitstraling. De retro outfit heeft een witte broek en zwarte kousen met daarop het retro clublogo."

Go Ahead Eagles uitshirt 2024/'25: "De kleur paars keert dit seizoen terug op het uittenue. Het uitshirt, de uitbroek en de uitkousen zijn allemaal paars. Op het tenue staat een motief en zijn de uitingen in het goud zichtbaar."

Heracles Almelo - Tenues 2024/'25

Heracles Almelo thuisshirt 2024/'25: "Thuis is zwart wit. Al 25 jaar lang spelen we aan het Van Riemsdijkplein. Al 25 jaar is dit ons thuis. Zwart-wit is onze kleur. Heracles Almelo speelt haar thuiswedstrijden altijd in de iconische zwart-witte kleuren. Deze traditie wordt voortgezet met het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2024-2025, ontworpen en gekozen door supporters, geproduceerd door Acerbis. Vorig jaar maakte Asito al bekend haar horizontale logo op de borst te plaatsen tot tevredenheid van veel Heraclieden. In een vernieuwd Asito stadion zal Heracles Almelo in 2024-2025 aantreden met een gloednieuw thuisshirt. Rijke geschiedenis gegoten in een modern jasje."

Heracles Almelo uitshirt 2024/'25: "Het nieuwe uitshirt heeft een uniek ontwerp. Zwart met Almeloos blauwe accenten: 100% cyaan. De Almelose ruiten zijn verwerkt op de voorzijde van het shirt. Op de achterzijde schittert het stadswapen van Almelo in de kraag."

NAC Breda - Tenues 2024/'25

NAC Breda thuisshirt 2024/'25: "Op 29 oktober 1944 bevrijdde de Eerste Poolse Pantserdivisie, onder leiding van Generaal Maczek, onze prachtige stad Breda. Nu, tachtig jaar later, eren wij deze heldhaftige strijders die nooit opgaven en altijd bleven doorzetten. De veertig strijders die hun leven hebben gegeven bij de bevrijding van Breda, zodat wij het onze kunnen leiden, worden dit seizoen geëerd op ons thuisshirt. Het shirt kent verder het prachtige geel met de iconische baan over het shirt."

NAC Breda uitshirt 2024/'25: "Ook het uitshirt is een ode aan de Poolse bevrijders. Op dit shirt krijgen de strijders letterlijk een gezicht. Daar waar NAC afgelopen zomer werd geëerd op de Grote Markt vanwege de huldiging, werd hier tachtig jaar geleden een ode gebracht aan de Poolse bevrijders. Ook zij werden gehuldigd op de Grote Markt."

N.E.C. Nijmegen - Tenues 2024/'25

N.E.C. Nijmegen thuisshirt 2024/'25: "Gezamenlijk met kledingleverancier Robey Sportswear is er voor het seizoen 2024-2025 gekozen voor een strakke versie van het kenmerkende balkenshirt. Waar in de afgelopen jaren een detail verwerkt zat in de groene balk of over het gehele shirt, is dit jaar gekozen om terug te keren naar de basis. In de nek van het shirt staat de arend die ook zichtbaar is op het torentje op het Goffertstadion, zo is er een subtiele verwijzing gemaakt naar de thuisbasis van de Nijmeegse club. Daarnaast blijven de spelersnamen uiteraard op de rug en zijn zowel het rugnummer als de namen in een nieuwe stijl gestoken."

N.E.C. Nijmegen uitshirt 2024/'25: "N.E.C. speelt haar uitwedstrijden in het seizoen 2024-2025 in het blauw. Het tricot verwijst naar het uittenue van het Europese successeizoen 2008-2009. Het patroon van het shirt is gebaseerd op de Waalbrug, een belangrijk icoon van Onze Keizerstad. In de kraag staat de leus ‘Stad aan de Waal’, verwijzend naar een populair lied onder onze supporters. Op de borst staat Nexperia, de nieuwe hoofdpartner die donderdagmiddag werd gepresenteerd aan de Waal."

N.E.C. Nijmegen 4daagse shirt: "N.E.C. heeft op het Faberplein het 4Daagse shirt gelanceerd. Het is de eerste keer dat de club, in samenwerking met de 4Daagse en Stichting Vierdaagsefeesten, een shirt ter ere van het wandelevenement heeft. N.E.C. zal alle wedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen hierin spelen. Het shirt, dat mede is ontworpen door kledingpartner Robey, is gebaseerd op de vlag van de 4Daagse. Hoofdpartner Nexperia maakt nog éénmaal plaats voor voormalig hoofdpartner KlokGroep, dat voor de laatste keer op de borst van een N.E.C.-shirt prijkt. In het oranje-kruis waar KlokGroep staat zie je een patroon van gladiolen, geïnspireerd door de Via Gladiola."

PEC Zwolle - Tenues 2024/'25

PEC Zwolle thuisshirt 2024/'25: "Dit is het nieuwe adidas PEC Zwolle Thuisshirt 2024-2025! In het seizoen 2024-2025 dragen de spelers van PEC Zwolle het shirt vol passie en trots. De vertrouwde clubkleuren en kenmerkende teamdetails maken dat het PEC Zwolle thuisshirt perfect is om de eer van de stad te verdedigen."

PEC Zwolle uitshirt 2024/'25: "Dit is het nieuwe adidas PEC Zwolle Uitshirt 2024-2025. Een parel die met passie en trots gedragen wordt in het seizoen 2024-2025. Het grotendeels zwarte shirt met groene en witte details met het retro clublogo op de borst, belooft een absolute bestseller te worden in het land en onder de supporters van PEC Zwolle, jong en oud."

PSV - Tenues 2024/'25

PSV thuisshirt 2024/'25: "In Eindhoven doen we dingen net wat anders; dat zit in ons bloed. Waar iedereen linksaf slaat, slaan wij liever rechtsaf. Die mentaliteit loopt als een rode draad door de geschiedenis van de stad en van de club. Het nieuwe Thuisshirt is een vertaling van onze identiteit. Trots, creativiteit en eigenzinnigheid komen samen in de rode verfstrepen op het nieuwste shirt van PSV. Met trots gedragen door spelers en supporters."

PSV uitshirt 2024/'25: "Het PSV Uitshirt 2024-2025 brengt een uniek eerbetoon aan Philips en PSV als eeuwige pioniers. PSV is in samenwerking met Philips met veel innovatieve toepassingen de eerste ooit geweest. Zo was PSV de eerste Nederlandse club met een volledig verlicht veld, de eerste club die naar een wedstrijd in het buitenland is gevlogen en de eerste club die een wedstrijd live heeft uitgezonden. Daarnaast is Philips uitvinder van het welbekende testbeeld. Met de kleurencombinatie ‘Yellow Alert’, ‘Poison Pink’ en ‘Electric Peppermint’ op een zwart shirt maakt PSV een verwijzing naar dit iconische beeld."

PSV derde shirt 2024/'25: "Vier de Braziliaanse connectie met het PSV Derde Shirt 2024-2025. Terug naar eind jaren 80, toen PSV en Romário een podium creëerden voor Braziliaans voetbaltalent in Eindhoven. Een podium dat later werd uitgebreid met sterren als Ronaldo, Gomes, Alex, Mauro Júnior en André Ramalho. Met ons nieuwe ‘Brazilian kit’ speelt de verbintenis tussen Brazilië en PSV dit jaar een hoofdrol. Zo vind je aan de binnenkant van de kraag de Portugese vertaling van ons motto Eendracht Maakt Macht: A União Faz a Força." 

RKC Waalwijk - Tenues 2024/'25

RKC Waalwijk thuisshirt 2024/'25: "Met trots introduceren wij ons nieuwe thuistenue. Naast onze clubkleuren bevat het shirt dit jaar een speciale verwijzing naar de regio Waalwijk. Dit seizoen is een retro patroon toegevoegd dat in het shirt is geweven, wat zorgt voor een uniek uiterlijk. In het rugnummer is de plattegrond én het wapen van Waalwijk te zien, dat de sterke binding met de regio weergeeft."

RKC Waalwijk uitshirt 2024/'25: "Komend Eredivisieseizoen treedt RKC Waalwijk in uitwedstrijden aan in het blauw-witte uitshirt met zwarte broek en kousen. Het tenue valt op dankzij de unieke kleuren en het creatieve design. Met de kleuren wit en lichtblauw heeft het een frisse uitstraling, verwerkt in een opvallend patroon. Het shirt bevat aan de onderkant een V-vormige inham aan de zijkant en draagt het officiële kwaliteitsmerk van Stanno. Ook het logo op het tenue is volledig aangepast aan de kleuren. Het broekje en de sokken zijn zwart en bevatten de blauwe en witte details, die ook in het shirt prominent aanwezig zijn."

sc Heerenveen - Tenues 2024/'25

sc Heerenveen thuisshirt 2024/'25: "sc Heerenveen speelt in het seizoen 2024/2025 dertig jaar in het Abe Lenstra stadion. Die mijlpaal is de inspiratie voor het Thússhirt. Op de achterkant van het shirt wordt het stadion afgebeeld middels een speciaal ontworpen logo, met de jaartallen 1994 en 2024 eronder. Op de voorkant van het shirt staan de zeven pompeblêden, die ook te zien zijn op de Friese vlag, speels verdeeld. Het shirt wordt afgemaakt met zwarte details in de hals en aan de onderkant."

sc Heerenveen uitshirt 2024/'25: "sc Heerenveen speelt in het seizoen 2024/2025 de uitwedstrijden in het blauw. In het shirt zijn van dichtbij meerdere verticale banen te zien. Deze zijn effen of gestreept, wat het shirt voorziet van extra diepte. De strepen in de vlakken staan diagonaal, in dezelfde hoek als de banen op de Friese vlag. Zo dragen we die, op een subtiele manier, altijd bij ons. Ook buiten de provincie."

Sparta Rotterdam - Tenues 2024/'25

Sparta Rotterdam thuisshirt 2024/'25: "Sparta Rotterdam en Robey Sportswear presenteren met trots het thuistenue voor het seizoen 2024/2025. Om de stad, de club en de wijk Spangen te verdedigen is de presentatie van het thuistenue bij de natuurlijke verdedigingslinie in de duinen van Hoek van Holland en de dijken en bunkers van het verdedigingsmuseum. Verdedigen zit hem in de details en met het groen-wit-groene accent verwijzen we in de nek naar de wijk Spangen en de stad Rotterdam. Uiteraard kan het Sparta-shirt niet zonder de gouden klaver van Robey Sportswear."

Sparta Rotterdam uitshirt 2024/'25: "Sparta Rotterdam en Robey Sportswear presenteren het uittenue voor het seizoen 2024/2025. Met haar blauwe uittenue brengt Sparta een hulde aan de Nieuwe Maas; de rivier die Rotterdam met de wijde wereld verbindt en tegelijk onze stad in tweeën verdeelt. Vanaf de iconische Euromast, met z’n epische vista’s over de waterweg, presenteren we trots dit diepblauwe tenue. Het gehele tenue is voorzien van gouden details, van de gebruikelijke Robey-klavers tot de rugnummering."

Willem II - Tenues 2024/'25

Willem II thuisshirt 2024/'25: "Met trots lanceert Willem II in samenwerking met Robey Sportswear het nieuwe thuistenue voor het seizoen 2024-2025. Ook dit seizoen is het rood-wit-blauwe tenue verfijnd met enkele fraaie details. Op de achterkant van het thuisshirt prijkt bovenaan het stadswapen van Tilburg, een symbool van trots en verbondenheid met de stad. Direct onder dit wapen staan twee regels uit het clublied: ’t Hoofd steeds koel, voor het doel. Dan kan je niets gebeuren. Een fraai detail aan dit thuisshirt is de verwijzing naar de Tilburgse vlag in de zoom van het shirt."

Willem II uitshirt 2024/'25: "In samenwerking met Robey Sportswear presenteert Willem II met trots het nieuwe uittenue voor het seizoen 2024-2025. Het slate blue shirt is voorzien van een licht banenpatroon welke is afgeleid van het thuisshirt. Tevens is het shirt voorzien van een donkerblauwe V-hals en mouwuiteinden met daarin ons mooie rood, wit en blauw verwerkt. Op de achterkant van het shirt is bovenaan het Tilburgse stadswapen afgebeeld, met daaronder twee regels uit het clublied: ‘t Hoofd steeds koel, voor het doel. Dan kan je niets gebeuren.’ Een rood-wit-blauw accent in de kraag zorgt ervoor dat het shirt tot in de details is afgewerkt."

Dit artikel delen