Eredivisie Awards

Poeier Igor Paixão verkozen tot Doelpunt van het Jaar

Het doelpunt van Igor Paixão in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht is tijdens de Eredivisie Awards verkozen tot 'Doelpunt van het Jaar'. Ook dit jaar konden fans bepalen welk doelpunt uit de Eredivisie en Azerion Vrouwen Eredivisie het mooist was. Uiteindelijk kreeg de goal van de Braziliaanse aanvaller van Feyenoord de meeste stemmen.

Het doelpunt van het Jaar

Het is de 36ste minuut en Feyenoord staat thuis tegen FC Utrecht met 0-2 achter, als Paixão op het middenveld de bal ontvangt van Quinten Timber. De aanvaller stoomt daarna op richting het doel van de Domstedelingen om verwoestend uit te halen. Met zijn afstandsschot laat hij doelman Vasilis Barkas kansloos en zet met zijn aansluitingstreffer de knappe comeback in waarmee de drie punten in De Kuip worden gehouden: 4-2.

De Eredivisie Awards

De Eredivisie Awards zijn een initiatief van Eredivisie CV, Azerion Vrouwen Eredivisie en ESPN. VriendenLoterij, KPN en Cruyff Foundation zijn partner van de Eredivisie Awards. De Eredivisie Speler van het Jaar en Azerion Vrouwen Eredivisie Speler van het Jaar worden in samenwerking met spelersvakbond VVCS gekozen door de aanvoerders van de 18 eredivisieclubs. In samenwerking met Coaches Betaald Voetbal kiezen de trainers en bondscoaches het Johan Cruijff Talent van het Jaar in zowel de Eredivisie als Azerion Vrouwen Eredivisie.

Dit artikel delen