Eredivisie

Profcoach: 10 tips voor het beste elftal

Maak het Eredivisie seizoen nog leuker en spannender met Profcoach! Ga naar Profcoach.nl, selecteer jouw favoriete spelers, kies de beste opstelling en wijs een aanvoerder aan. Wie weet ben jij straks een van de beste Eredivisie coaches van Nederland en maak je kans op mooie prijzen! 

Er zijn veel manieren en tactieken om Profcoach te spelen. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw elftal het beste is? Misschien kunnen deze tien tips je daarbij helpen.

1. Check elke week je team

Er zijn altijd wel spelers die vanwege een schorsing of blessure niet in actie komen. Het zou zonde zijn als je iemand die niet speelt wel in je team heb staan. Check daarom vóór elke speelronde je Profcoach team. 

2. Kijk naar de positie van spelers bij hun club

Sommige spelers kunnen op meerdere posities spelen of worden door hun trainer op een andere positie gebruikt. Mimoun Mahi staat genoteerd als middenvelder, maar speelt bij FC Groningen vaak als aanvaller. Als je hem op je middenveld opstelt, heb je dus eigenlijk een extra aanvaller in je elftal.

3. Bekijk de statistieken van vorig jaar

In het MVP-klassement kun je zien wie er vorig jaar de meeste goals heeft gemaakt en wie de meeste assists heeft gegeven. Dit kan helpen bij de keuze voor je spelers.

4. Koppel je FOX Sports voor extra's 

Koppel je FOX Sports account aan je Profcoach account. Als je dit doet, krijg je vier extra transfers in een seizoen.

5. Stel scorende verdedigers op

Met verdedigers die scoren kun je heel wat punten verdienen. Zoek dus naar verdedigers die goed zijn bij dode spelmomenten of backs die veel opkomen. 

6. Kies de juiste keeper

Kies een keeper van een sterke club (met weinig tegen goals) of van een club onderaan (met veel reddingen). Een keeper wissel je in principe niet.

7. Zorg voor een sterke verdediging

Je kunt van de topteams wel spitsen opstellen, maar er zijn ook genoeg aanvallers van andere clubs die 15 of 20 doelpunten in een seizoen maken. Verdedigers van mindere teams krijgen meer tegengoals dan verdedigers van topteams.

8. Check het speelprogramma

Als er degradatiewedstrijden worden gespeeld, kunnen spelers van de onderste clubs voor veel punten zorgen.

9. Kijk naar de eerste drie speelrondes

De eerste drie speelrondes tellen nog als proef vanwege de transferperiode. Hierdoor kun je nog dingen wijzigen. Kijk goed naar de resultaten van de eerste speelrondes om je beste elftal op te stellen. 

10. Ga niet alleen voor inkoppertjes

Veel mensen kiezen de meest voor de hand liggende namen. Stel dus één of twee verassingen op die andere spelers waarschijnlijk niet hebben. Wellicht kun je op die manier het verschil maken.

Doe ook mee! 

Ook meespelen met Profcoach? Meld je nu aan op: www.profcoach.nl

 

Dit artikel delen