Eredivisie

Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld

Het wedstrijdschema voor het seizoen 2020/’21 van de Eredivisie is definitief. Nadat eerder deze week de concept programma’s werden gepresenteerd, konden clubs nog verzoeken tot mogelijke wijzigingen doorgeven. Op basis van enkele aanpassingen in aanvangstijd en -data is nu het definitieve programma beschikbaar.

Gedurende het seizoen zal een aantal keer worden bekeken of het programma aangepast moet worden om zo beter te kunnen afstemmen op het programma van clubs met Champions League- of Europa Leagueverplichtingen. Dit gebeurt dit seizoen voor het eerst als begin oktober de UEFA-kwalificatiewedstrijden voor de groepsfase afgerond zijn.

KLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE PROGRAMMA 

Programma vanaf speelronde 22

In de week voor kerst wordt het Eredivisieprogramma vanaf speelronde 22 bekend gemaakt. Dat de speeldata en -tijden hiervan nog niet bekend zijn, was nodig om met alle honderden verzoeken van clubs en overige betrokkenen het schema rond te krijgen. Buiten de verplichtingen van clubs die Europees spelen, wordt bij de invulling van speelronde 22 tot en met 34 ook rekening gehouden met clubs die nog in de TOTO KNVB Beker actief zijn.

Aftrap

Het Eredivisieseizoen 2020/’21 start op zaterdag 12 september in Utrecht met FC Utrecht - AZ, die om 16.30 uur aftrappen in het Stadion Galgenwaard. De clubs in de Keuken Kampioen Divisie beginnen al op vrijdag 28 augustus aan het nieuwe seizoen.

Totstandkoming

De werkzaamheden voor de nieuwe competitieprogramma's beginnen ieder jaar in oktober. Eerst worden de internationale speeldagen (interlands en Europees voetbal) doorgegeven door de FIFA en de UEFA. Daarna wordt in overleg met de overheid en clubs de speeldagenkalender bepaald voor de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Johan Cruijff Schaal, TOTO KNVB Beker en de play-offs.

Vanwege de coronacrisis kende het maken van het competitieprogramma dit jaar meer hobbels dan gebruikelijk. Daarnaast is het programma in een veel kortere tijd tot stand gekomen. Uiteraard werd bij het maken van het programma voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie wel rekening gehouden met sportieve aspecten, maar ook de vele wensen van lokale overheden, clubs, supporters en de zendgemachtigden. Gedurende het proces is het programma overlegd met het Supporterscollectief, de Centrale Spelersraad (CSR), Coaches Betaald Voetbal (CBV), FOX Sports en alle clubs. Alle partijen hebben zich zeer constructief opgesteld om tot dit programma te komen.

(KNVB.nl)

Dit artikel delen