Eredivisie

PSV en Feyenoord in balans bij vermakelijke topper

De topper tussen PSV en Feyenoord heeft geen winnaar opgeleverd. Feyenoord leidde na een sterke eerste helft dankzij Eric Botteghin, maar PSV vocht zich in de tweede helft naar een punt via Cody Gakpo: 1-1.

Bij Feyenoord keerde Eric Botteghin terug in de basis als vervanger van Edgar Ié, Ridgeciano Haps vervulde de vacature aan de linkerkant na het vertrek van buitenspeler Sam Larsson. Haps kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken, Botteghin des te meer. De Braziliaan koos in de eerste helft uitstekend positie om een gevaarlijke counter van PSV onschadelijk te maken en kopte zelf de 0-1 tegen de touwen.

Botteghin deed met zijn doelpunt in Eindhoven mooie Feyenoord-herinneringen herleven. Ook in het kampioensjaar 2016/2017 scoorde de Braziliaanse Feyenoord-verdediger de 0-1.

PSV verkleinde in de tweede helft echter de mogelijkheden voor Feyenoord om het Ajax en AZ nog echt lastig te maken in de titelrace. Cody Gakpo bekroonde een sterke fase van PSV na rust met een doelpunt. De buitenspeler - nog ongelukkig bij de 0-1 - schoot raak na een lange bal van Jorrit Hendrix en een perfecte assist van Ryan Thomas: 1-1.

Gakpo vierde zijn goal met het shirt over het hoofd voor de harde kern van PSV. Het komt de vleugelaanvaller op een schorsing te staan voor het uitduel met FC Groningen.

Even leek PSV door te drukken na de 1-1, maar het was Feyenoord dat de beste kansen kreeg. Lars Unnerstall hield Steven Berghuis én Robert Bozenik van de 1-2. Scheidsrechter Dennis Higler en de VAR besloten bovendien Feyenoord geen unieke kans te bieden op een winnende treffer na vermeend hands van Denzel Dumfries. In de slotminuut werd ook een valpartij van Ryan Thomas niet beloond met een strafschop.

PSV én Feyenoord laten de kans liggen om druk te zetten op Ajax en AZ. PSV heeft 46 punten na 25 duels, Feyenoord behoudt de voorsprong op de Eindhovense concurrent en heeft 47 punten na 24 duels.