Eredivisie Awards

PSV hofleverancier van het Eredivisie Elftal van de Maand augustus

PSV is met maar liefst zes spelers hofleverancier van het Eredivisie Elftal van de Maand. Na Joey Veerman (Eredivisie Speler van de Maand) scoorden Richard Ledezma, Hirving Lozano, Johan Bakayoko, Ryan Flamingo en Olivier Boscagli statistisch hoog afgelopen maand.

PSV schoot ook dit seizoen uit de startblokken. Het elftal van trainer Peter Bosz staat na vier wedstrijden ongeslagen bovenaan met 12 punten en is als enige eredivisieclub nog zonder puntverlies. De Eindhovenaren wonnen dit seizoen respectievelijk eenvoudig van RKC Waalwijk (5-1), Heracles Almelo (1-3), Almere City FC (1-7) en Go Ahead Eagles (3-0). Met een doelsaldo van +15 toonde PSV zich in augustus oppermachtig. 

FC Groningen volgt met Jorg Schreuders en keeper Etienne Vaessen. Willem II-middenvelder Ringo Meerveld, sc Heerenveen-verdediger Mats Köhlert en FC Twente-spits Sam Lammers maken de selectie compleet. 

Het volledige Eredivisie Elftal van de Maand: Etienne Vaessen (FC Groningen), Mats Köhlert (sc Heerenveen), Olivier Boscagli (PSV), Ryan Flamingo (PSV), Richard Ledezma (PSV), Ringo Meerveld (Willem II), Joey Veerman (PSV), Jorg Schreuders (FC Groningen), Hirving Lozano (PSV), Sam Lammers (FC Twente) en Johan Bakayoko (PSV).

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en het Eredivisie Elftal van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (Opta) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Deze prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden aan het einde van het seizoen uitgereikt op de Eredivisie Awards. 

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De verkiezing voor het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Cruyff Foundation en VriendenLoterij. 

Dit artikel delen