Eredivisie

Publiek in stadions: We zijn er klaar voor

Vanavond heeft het kabinet bekendgemaakt dat in mei snel- of toegangstest bij events worden ingevoerd. Nog niet eerder werd er zo concreet en positief perspectief geboden.

Voor de competities in het betaald voetbal betekent dit dat in de Eredivisie dan nog vier en in de Keuken Kampioen Divisie nog drie speelrondes plus nacompetitie met (beperkt) publiek gespeeld kunnen worden dit seizoen. Voor de Pure Energie Eredivisie Vrouwen wordt komende week met de clubs besproken wat er mogelijk is.

Aankomende zaterdag is er een fieldlab-experiment met sneltests en 5.000 bezoekers bij Nederland – Letland in de Johan Cruijff ArenA. Dit is het grootste fieldlab in Nederland tot nu toe. De resultaten van de twee eerdere fieldlabs in februari (NEC – De Graafschap en Almere City FC – SC Cambuur ) waren al bijzonder positief en hoopgevend.

Bij de start van dit seizoen zijn de bijna 130 wedstrijden die met beperkt publiek zijn gespeeld volgens alle betrokken partijen en instanties uitstekend verlopen. Alle stadions waren erop uitgerust dat men veilig en verantwoord de wedstrijden konden bezoeken.

De weg naar publiek in de stadions ligt dus open en we zijn hier klaar voor. Alle spelers en clubs en de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de KNVB kunnen niet wachten om weer supporters in de stadions te horen. Zoals eerder gezegd: betaald voetbal draait om het publiek, we kunnen en willen niet zonder.

Dit artikel delen