Eredivisie

Quinten Timber in 'Mirror Talk' over druk, rolmodellen en viral tweet

In de eerste aflevering van het nieuwe ESPN-programma 'Mirror Talk' gaat Kenneth Perez in gesprek met FC Utrecht-talent Quinten Timber. De middenvelder maakte de sprong van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie, waar de spotlights vol op hem gericht staan.

Spelen voor een paar duizend mensen in de Keuken Kampioen Divisie is anders dan in een volle Galgenwaard. De aandacht is vele malen groter, niet alleen vanuit de supporters op de tribune, de wedstrijden van Timber worden ook onder de loep genomen door analisten op televisie. "Je wordt elke wedstrijd geanalyseerd, dus er komt wel meer druk bij kijken. Ik heb het naar mijn zin en vind het best wel leuk."

Hij kwam tot nu negen keer in actie en maakte één goal. Timber klopt op de deur voor een basisplaats. "Ik ben goed begonnen, maar ook kritisch naar mezelf. Ik weet dat ik beter veel beter kan en meer kan laten zien", stelt Timber. Wanneer het even tegenzit, kan hij altijd terugvallen op een stabiele omgeving. Zijn moeder en broer Chris voorzien hem van daad en raad. "M'n moeder zegt het meest, maar ik luister het vaakst naar mijn zaakwaarnemer Chris."

Rolmodellen

Zijn broer Jurriën maakt furore als basisspeler bij Ajax, speelde al op een EK en neemt het op tegen de beste spitsen van Europa in de Champions League. De Ajax-verdediger wordt bewierookt en dat is niet meer dan terecht, vindt de Utrechter. "Ik vind mijn broer wel de beste, ja." Over wat hem dan zo goed maakt zegt Timber. "Ik denk dat hij de laatste jaren heeft geleerd om constant te worden. Elke wedstrijd weer. Hij is zo betrouwbaar." Zijn tweelingbroer, met wie hij nog steeds een kamer, deelt geldt als zijn ideale rolmodel.

Timber zoekt de liefde via Twitter

Onlangs ging Timber viraal met een bericht op Twitter. In de binnenstad van Amsterdam was de vrijgezelle Timber een aantrekkelijke vrouw tegen het lijf gelopen. Hij was er zo van onder de indruk, dat hij besloot een oproep te doen. "Heb vandaag zo'n mooie dame gezien in de Joe&Juice. Spijt dat ik haar niet heb aangesproken. Ik zoek een dame met grijs trainingspak en groene pet", schreef hij. "Ik had niet verwacht dat het zo viraal zou gaan, maar het was ook meteen een les voor me", zegt Timber daarover. "Niet zo slim", luidt zijn conclusie. (ESPN.nl)

Dit artikel delen