Eredivisie

Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af

In de Vergadering van Vennoten op maandag 16 november heeft de voltallige Raad van Commissarissen van de Eredivisie CV besloten haar functie per direct ter beschikking te stellen.

RvC-voorzitter John Jaakke: “Wij constateren dat er onvoldoende vertrouwen is bij een aantal eredivisieclubs. De kwaliteit en de continuïteit heeft het ons inziens verloren van de animositeit en emotie. Er zijn goede plannen in voorbereiding. Ook over governance en besluitvorming. Desondanks wenste een aantal clubs niet te wachten op de verdere discussie daarover. Dit is, zeker in deze tijd, naar onze mening een ongewenste situatie voor het betaald voetbal. Het betaald voetbal staat voor grote vragen en uitdagingen. Dan moet er vertrouwen zijn en dat is er bij een aantal clubs onvoldoende.”

Naast voorzitter John Jaakke treden medecommissarissen Peter Fossen (PSV) en Oege Boonstra af. De clubs gaan met elkaar in overleg over de nieuwe samenstelling van de RvC. De dagelijkse leiding van de Eredivisie CV blijft in handen van Jan de Jong.

Dit artikel delen