Eredivisie

Radio Veronica introduceert de Eredivisie Soundtrack

Radio Veronica heeft de succesvolle samenwerking met de Eredivisie verlengd en blijft tot zeker medio 2021 Official Supplier Eredivisie. Dit maakte presentator Jan Joost van Gangelen bekend in de vrijdagmiddageditie van het radioprogramma Veronica Inside. Daarnaast introduceert de muziekzender de Eredivisie Soundtrack, een nieuwe rubriek waarin stadionnummers van de 18 Eredivisieclubs centraal staan. 

Radio Veronica geeft de komende jaren seizoenkaarten weg voor alle 18 Eredivisieclubs en gedurende het voetbalseizoen zijn er regelmatig kaarten te winnen voor de belangrijkste en spannendste Eredivisiewedstrijden. 

Marc Adriani, Content & Programma Directeur, Talpa Network Radio: "Van het begin af aan hebben we een fijne samenwerking met de Eredivisie en die zetten we dan ook graag voort. Onze merken passen perfect bij elkaar en dat maakt dit partnership zo succesvol."

Alex Tielbeke, Directeur Eredivisie: "De samenwerking die Radio Veronica en de Eredivisie de afgelopen jaren hebben ingezet smaakt naar meer. De contractverlenging is daar de bevestiging van. We zijn erg enthousiast dat met de nieuwe ‘Eredivisie Soundtrack’ de stadionbeleving en de favoriete muziek van de fans door Radio Veronica met een groot publiek gedeeld wordt.”

Eredivisie Soundtrack

In de 'Eredivisie Soundtrack' klinkt iedere vrijdagmiddag rond 17.15 uur de stadionsoundtrack van één van de achttien voetbalclubs uit de Eredivisie. Hierbij gaat het om tracks die gedraaid worden aan het begin van een wedstrijd of die worden ingezet na een doelpunt.

Het Veronica Inside-team probeert meer over het verhaal achter de muziek te weten te komen door te praten met mensen die een hechte relatie hebben met de club, bijvoorbeeld een (oud-) speler, een clubicoon, een stadionspeaker, een bekende fan of een materiaalman. Alle clubs komen, in alfabetische volgorde, aan bod.

ADO Den Haag is de eerste club die aan bod komt: Wietze Smid, al meer dan 20 jaar stadionspeaker bij ADO Den Haag en broer van Benjamin (de stadion DJ van ADO Den Haag), trapt aanstaande vrijdag de Eredivisie Soundtrack af. Luisteraars maken kans op 4 fieldseats kaarten voor de wedstrijd ADO Den Haag - Vitesse op zaterdag 30 maart.

Niels van Baarlen, Jan Joost van Gangelen, Marc Adriani, Alex Tielbeke en Rick Romijn. © Radio Veronica

Dit artikel delen