Eredivisie

Record: 2.102.000 kijkers voor de Klassieker op ESPN

Gisteren keken er gemiddeld 2.102.000 (SKO, 6+) kijkers live op ESPN naar de Klassieker Feyenoord – Ajax. Daarmee is het de best bekeken eredivisiewedstrijd ooit op ESPN en voor het eerst dat de grens van 2 miljoen live kijkers wordt overschreden.

In totaal keken er volgens de Stichting Kijkonderzoek (SKO) 2.774.000 Nederlanders naar de Klassieker. De eredivisiewedstrijd staat in de top 3 van best bekeken programma's op zondag 22 januari. Naar de samenvattingen op NOS, Studio Sport Eredivisie, keken gemiddeld 1.876.000 Nederlanders.

Jan de Jong, directeur Eredivisie CV: "Het zijn geweldige kijkcijfers. Het onderstreept andermaal hoe de Eredivisie leeft in Nederland. De stadions zitten vol en het publiek wil er massaal naar kijken. Doel is nu om helemaal bovenaan te staan in de top 25 van de kijkcijfers. Dat zou zo maar eens kunnen gebeuren dit seizoen. Zeker nu het zo spannend is!"

Klassieker

Het duel in De Kuip eindigde gisteren in een 1-1 gelijkspel. De Rotterdammers blijven daarmee koploper in de Eredivisie. Ajax bezet nu de vijfde plaats.

ESPN 1 voor iedereen beschikbaar in Nederland

Het eerste ESPN-kanaal maakt standaard onderdeel uit van tv-pakketten bij alle tv-aanbieders. Hiermee kijkt men zonder aanvullend abonnement naar o.a. live voetbal uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Azerion Vrouwen Eredivisie en de UEFA Europa en Conference League. Ook een selectie van live wedstrijden uit de NBA, NFL, NHL en MLB behoort tot de ESPN-programmering.

ESPN is o.a. beschikbaar bij KPN (kanaal 14), Ziggo (421 en vanaf 1 februari ook op 18) en T-Mobile (150). Het volledige overzicht van tv-aanbieders en hun ESPN-aanbod is te vinden op espn.nl/espn1

Dit artikel delen