Eredivisie

Reda Kharchouch in 'Mirror Talk' over zijn opmerkelijke carrière en maatschappelijke impact

“Een uit de hand gelopen grap, laten we het zo maar noemen.” Met deze kenmerkende woorden omschrijft Reda Kharchouch zijn opmerkelijke voetbalcarrière. In een nieuwe aflevering van Mirror Talk heeft de spits van Excelsior een openhartig gesprek met Kenneth Perez.

Via een omweg in het profvoetbal

Reda Kharchouch speelde in de jeugd van AVV Zeeburgia en kwam via nog een heel lijstje aan amateurclubs op zijn 23e in het betaald voetbal terecht bij Telstar. Kharchouch: “Toen ik bij Zeeburgia vertrok dacht ik: dat wordt nooit meer iets met het profvoetbal. Nadat ik als spits bij de amateurs begon te scoren, toen begon het wel weer wat te prikkelen.”

Telstar zat achter Kharchouch aan, maar door blessures kwam de overstap er maar niet. Toen hij wist dat een scout van Telstar weer op de tribune voor hem zat, vroeg Kharchouch aan de trainer – ondanks een blessure – om hem toch op te stellen: “Ik had zes weken niks gedaan, maar maakte twee doelpunten. Na de wedstrijd kwam Piet Buter naar mij toe en feliciteerde mij met het feit dat ik naar Telstar mocht komen.”

Maatschapplijke invloed

In Velsen-Zuid viel Kharchouch op en kwam hij via Sparta Rotterdam en FC Emmen nu uit bij Excelsior op het hoogste niveau in Nederland. Kharchouch laat zich zien op het veld, maar ook buiten het veld heeft hij impact: zo is hij ambassadeur van Amsterdam Oost. “Ik voer gesprekken, voetbal op pleintjes met jongeren met jongeren waarvan gedacht wordt dat ze weleens de verkeerde kant op kunnen gaan. Je moet nobel blijven naar waar je vandaan komt.”

Dit artikel delen