Eredivisie

Restant AZ – N.E.C. Nijmegen uitgespeeld op woensdag 6 december

Het competitiebestuur betaald voetbal (Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB) heeft besloten dat het restant van de eredivisiewedstrijd AZ - NEC op woensdag 6 december (19.00 uur) wordt uitgespeeld. Bij de resterende minuten van de wedstrijd is publiek toegestaan.

Het duel werd zondag 29 oktober definitief gestaakt nadat N.E.C. Nijmegen-speler Bas Dost in de 90ste minuut in elkaar zakte op het veld en naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd. Vanwege het drukke programma van zowel AZ (UEFA Conference League) en N.E.C. Nijmegen (TOTO KNVB Beker) lukte het niet om het restant eerder uit te spelen.

Competitiebestuur betaald voetbal

Sinds 1 juli 2022 is het competitiebestuur betaald voetbal verantwoordelijk voor de vaststelling van en het toezicht op de te spelen wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Het competitiebestuur betaald voetbal bestaat uit de directeur betaald voetbal van de KNVB, de directeur van de Eredivisie (ECV) en de directeur van de Keuken Kampioen Divisie (CED). Tijdstippen van wedstrijden worden vastgesteld in samenspraak met de clubs, lokale autoriteiten en ESPN.

Dit artikel delen