Eredivisie

Restant wedstrijd Vitesse – Sparta wordt uitgespeeld

Het resterende deel van de Eredivisiewedstrijd Vitesse – Sparta zal worden uitgespeeld. Dat heeft het bestuur betaald voetbal van de KNVB dinsdag bepaald na kennisneming van de bevindingen van de onafhankelijke aanklager betaald voetbal. Het duel werd afgelopen vrijdag met nog ruim zes minuten blessuretijd op de klok gestaakt.

Bij een gestaakte wedstrijd bekijkt de aanklager betaald voetbal (KNVB) of er schuld is aan het niet uitspelen van de wedstrijd. In dit geval is de aanklager van mening dat dit niet het geval is. Nadat de scheidsrechter de wedstrijd had stilgelegd vanwege ernstige wanordelijkheden die ook het veld bereikten, gaf Sparta aan zich niet veilig te voelen om verder te voetballen. De scheidsrechter heeft vervolgens de belangen van alle betrokkenen afgewogen en zelfstandig de keuze gemaakt om de wedstrijd definitief te staken.

Restant van de wedstrijd

Vervolgens is het aan het bestuur betaald voetbal (KNVB) om vast te stellen wat met het restant van de wedstrijd moet worden gedaan. Uitgangspunt is dat de wedstrijd wordt uitgespeeld. Er kan echter ook gekozen worden om de wedstrijd in z’n geheel over te spelen of de op het moment van staken bereikte stand als einduitslag aan te merken. Het bestuur betaald voetbal heeft besloten dat het restant van Vitesse - Sparta zal worden uitgespeeld, omdat dit het best past bij een eerlijk verloop van de competitie waarbij wedstrijden zo veel als mogelijk op het veld moeten worden beslist.

Het restant van de wedstrijd wordt uitgespeeld zonder publiek. Verder worden de resterende minuten gespeeld onder zoveel mogelijk gelijke omstandigheden als ten tijde van het staken van de wedstrijd.

De nieuwe speeldatum wordt zo snel mogelijk vastgesteld.

Onderzoek ongeregeldheden

Alle betrokken partijen betreuren de ernstige wanordelijkheden die bij Vitesse – Sparta hebben plaatsgevonden en de onveilige gevoelens die die bij Sparta en andere aanwezigen in het stadion teweeg hebben gebracht. De aanklager betaald voetbal stelt een nader onderzoek in naar de ongeregeldheden bij Vitesse - Sparta.

Dit artikel delen