Eredivisie

RKC-trainer Joseph Oosting maakt transfer naar FC Twente

Joseph Oosting is met ingang van het seizoen 2023/2024 de hoofdtrainer van FC Twente. Oosting tekent een contract tot medio 2025 met de optie voor nog een seizoen. De 51-jarige trainer is nu nog werkzaam bij RKC Waalwijk en volgt deze zomer Ron Jans op bij FC Twente.

Joseph Oosting: “Ik ben er enorm trots op om komend seizoen trainer van FC Twente te zijn. Ik kom uit Noordoost Nederland en daar is FC Twente ook een begrip, een grote club met een enorme supportersschare. De wedstrijden in De Grolsch Veste zijn altijd fantastisch. FC Twente heeft de laatste jaren weer stappen gemaakt en de ambities die de club heeft spreken mij enorm aan. Aan de verdere ontwikkeling van de club wil ik graag een bijdrage leveren. Bij FC Twente werken vraagt meer dan 100%, die verantwoordelijkheid voel ik. FC Twente is een club van de regio en het volk, ik denk dat de club bij mij past.”

Joseph Oosting droeg tijdens zijn spelerscarrière het shirt van BV Veendam en FC Emmen. Na zijn spelersloopbaan was Oosting jeugdtrainer en assistent bij het eerste elftal van FC Emmen. In 2008 werd Oosting trainer bij Germanicus en was hij daarna werkzaam voor ACV en WKE '16. In 2014 werd Oosting trainer in de jeugdopleiding van Vitesse en na een tussenstap bij HHC Hardenberg was hij van 2017 tot 2020 trainer van Jong Vitesse. In 2019 was Oosting enkele wedstrijden interim-trainer bij Vitesse en bleef hij daarna als assistent-trainer betrokken bij het eerste elftal. Sinds de zomer van 2021 is Oosting hoofdtrainer van RKC Waalwijk.

Dit artikel delen