Eredivisie

Restant RKC Waalwijk – Ajax uitgespeeld op woensdag 6 december

Het competitiebestuur betaald voetbal (Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB) heeft besloten dat het restant van de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax op woensdag 6 december (20.00 uur) wordt uitgespeeld. Bij de resterende minuten van de wedstrijd is publiek toegestaan.

Het duel werd zaterdag 30 september definitief gestaakt nadat RKC Waalwijk-keeper Etienne Vaessen in de 85e minuut met ogenschijnlijk ernstig letsel van het veld moest na een zware botsing.

Vanwege de nasleep van de emotionele gebeurtenissen bij RKC Waalwijk – Ajax en het wedstrijdprogramma van Ajax lukte het niet om het restant meteen deze week uit te spelen. Er is vervolgens gekeken naar andere mogelijkheden om de wedstrijd eerder dan 6 december uit te spelen, maar die waren om diverse redenen helaas niet haalbaar.

Competitiebestuur betaald voetbal

Sinds 1 juli 2022 is het competitiebestuur betaald voetbal verantwoordelijk voor de vaststelling van en het toezicht op de te spelen wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Het competitiebestuur betaald voetbal bestaat uit de directeur betaald voetbal van de KNVB, de directeur van de Eredivisie (ECV) en de directeur van de Keuken Kampioen Divisie (CED). Tijdstippen van wedstrijden worden vastgesteld in samenspraak met de clubs, lokale autoriteiten en ESPN.

Dit artikel delen