Eredivisie

RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht

RKC Waalwijk en PEC Zwolle hebben het inhaalduel met 1-1 gelijkgespeeld. Elinao Reijnders en Finn Stokkers zorgden voor de doelpunten. Het duel stond gepland voor begin oktober maar werd door vele coronagevallen bij de thuisploeg vandaag ingehaald.  

In de eerste helft had PEC Zwolle het beste van het spel. RKC-keeper Kostas Lamprou moest een aantal keer reddend optreden. Hij kreeg hulp van het aluminium toen Clint Leemans, na goed terugleggen van Reza Ghoochannejhad, de buitenkant van de paal raakte. 

Na ruim een uur kwam PEC Zwolle door invaller Eliano Reijnders op voorsprong. Na een slechte uittrap van Lamprou kwam de bal uiteindelijk via Tedic bij Reijnders terecht die koeltjes wist af te werken. De 19-jarige aanvaller wist zo zijn vijfde invalbeurt op rij te bekronen met een doelpunt.

Vlak voor tijd kopte invaller Finn Stokkers, na een goede voorzet van Lennerd Daneels, de gelijkmaker voor RKC Waalwijk binnen. Hij wist zo zijn eerste doelpunt voor de Waalwijkers te maken. Ondanks een spannende slotfase bleef het daarna bij 1-1.

 

(FOX Sports)

Dit artikel delen