Eredivisie

Ruim 10 miljoen unieke kijkers voor de buis voor Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie

Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking volgt dit seizoen op televisie het voetbal uit de hoogste nationale divisies. De live wedstrijden en samenvattingen van de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Vrouwen Eredivisie bereikten tot nu toe in totaal maar liefst 10.501.000 unieke kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO, totaal bereik 6+).

De cijfers van SKO tonen aan dat de Nederlandse betaald voetbalclubs, in tijden van thuisblijven en drukte vermijden, nog op een veilige manier afleiding en vermaak bieden aan een miljoenpubliek. In de periode van slechts 13 kalenderweken waarin er is gespeeld, wist het Nederlandse betaald voetbal per week gemiddeld 3.737.000 unieke kijkers aan de buis te kluisteren. In diezelfde 13 weken bereikten de clubs in totaal 75% van de Nederlandse huishoudens.

Eredivisie

In de eerste 9 speelrondes van dit seizoen bereikten de live Eredivisiewedstrijden op FOX Sports een totaal van 4.577.000 mensen. In combinatie met de samenvattingen bij de NOS op vrijdag, zaterdag en zondag loopt het totale bereik van het Eredivisievoetbal op naar 10.246.000 mensen. De best bekeken live wedstrijd tot nu toe was Feyenoord – RKC op zondag 25 oktober. Die wedstrijd kende een totaalbereik van 1.156.000 mensen op FOX Sports.

Keuken Kampioen Divisie

In de Keuken Kampioen Divisie zijn inmiddels 13 speelrondes gespeeld. In totaal bereikten de live wedstrijden en samenvattingen op FOX Sports een publiek van 3.252.000 mensen. De best bekeken live wedstrijd tot nu toe was NAC Breda - FC Den Bosch op maandag 14 september met in totaal 142.000 kijkers. Dit seizoen zijn voor het eerst alle wedstrijden in de eerste en tweede periode van de Keuken Kampioen Divisie live te zien op FOX Sports.

Vrouwen Eredivisie

Naast de Keuken Kampioen Divisie zijn sinds dit seizoen ook wedstrijden en samenvattingen van de Vrouwen Eredivisie op FOX Sports en NOS te volgen. De acht wedstrijden die tot nu toe live zijn uitgezonden bereikten een totaal van 906.000 kijkers.

Dit artikel delen