Eredivisie

Ruim 8.000 bezoekers bij 2e editie FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival

Onder luid gejuich werden afgelopen zaterdag eredivisiespelers, edivisiespelers en andere prominenten onthaald op het hoofdpodium van het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival in Jaarbeurs Utrecht. De vele prominenten en mix aan voetbalactiviteiten bezorgden ruim 8.000 dolenthousiaste kinderen een brede lach op het gezicht. 

Zo waren onder andere Kenneth Vermeer (Feyenoord), Aaron Meijers (ADO Den Haag), Lex Immers (ADO Den Haag), Abdenasser El Khayati (ADO Den Haag), Bart Vriends (Sparta Rotterdam), baltovenaar Soufiane Touzani, voormalig Oranje-internationals Khalid Boulahrouz, Royston Drenthe en Vurnon Anita (Leeds United) en de FC Twente-dames Sisca Folkertsma en Ashleigh Weerden aanwezig. 

Duizenden dolenthousiaste kinderen schreeuwden hun kelen schor en kregen de mogelijkheid om een vraag aan hun favoriete speler te stellen. "Ik kreeg een aardige vragenvuur", vertelt Vurnon Anita, afgelopen seizoen nog actief voor Willem II. "Maar je weet dat zoiets kan vandaag en het is alleen maar leuk. Het is een heel leuk initiatief en er komen veel mensen op af. Het is daarmee echt een stimulans voor de jeugd."

Ook voor Royston Drenthe vormde een rij van kinderen die een handtekening wilde scoren. "Het mooie is dat de jongens die nu in de rij staan hetzelfde willen bereiken als ik ooit heb bereikt. Ik hoop dat als ze later 19 jaar oud zijn hebben bereikt wat ze wilden. Het zou prachtig zijn als ze mij dan tegenkomen op straat en zeggen: ‘hey, jou zag ik bij het VoetbalFestival!", aldus Drenthe. 

De kinderen en volwassenen maakten kennis met diverse voetbalvormen, de VAR, doven- en amputatievoetbal, pannavoetbal, freestyle, beachsoccer en straatvoetbal. Naast actief deelnemen aan diverse clinics en wedstrijden werden zij ook volop vermaakt met demonstraties en konden ze handtekeningen en foto’s scoren bij de Meet & Greet area. De loting van de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker, die werd verzorgd door Ajax-icoon Sjaak Swart, trok eveneens veel bekijks.


Eredivisie area

De aanwezige Eredivisieclubs lieten zich in de speciale Eredivisie area van hun beste kant zien. Het leren programmeren bij Feyenoord, uitleven op de stormbaan van ADO Den Haag, je een echte prof voelen in de spelersbus van FC Utrecht, penalty’s oefenen bij het penalty doek van FC Emmen, voetbalskills trainen bij PSV soccerschools of met de kampioensschaal van Ajax op de foto? Op het voetbalfestival kon het allemaal.

Daarnaast konden alle kids samen met hun favoriete edivisiespeler een potje FIFA spelen en om tips & tricks vragen. Op een volgepakte tribune daagde Vitesse-esporter Paskie Rokus edivisiekampioen Dani Visser van De Graafschap uit voor een edivisie battle. Na afloop was er voldoende tijd om vragen af te vuren op de professionele esporters en samen op de foto te gaan.

Op naar de derde editie

Net als vorig jaar, smaakt ook de tweede editie van het VoetbalFestival naar meer. Na een verdubbeling in bezoekersaantallen dit jaar, laat de start van de voorbereidingen op editie nummer drie laat niet lang op zich wachten. De datum van de derde editie van het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival wordt in de komende maanden bepaald.

Dit artikel delen