Eredivisie Awards

Santiago Gimenez verkozen tot Eredivisie Speler van de Maand september

Santiago Gimenez is vrijdag verkozen tot Eredivisie Speler van de Maand. De Mexicaanse spits van Feyenoord kwam als beste eredivisiespeler uit de bus in de verkiezing op basis van Opta data en stemmen van fans.

Na een stroeve seizoenstart heeft Feyenoord een uitstekende maand achter de rug. Het team van trainer Arne Slot won met grote cijfers gewonnen van FC Utrecht (1-5), sc Heerenveen (6-1), Ajax (0-4) en Go Ahead Eagles (3-1). Door de overwinningen zijn de Rotterdammers geklommen van een zesde plaats in augustus naar inmiddels plek vier op de ranglijst.

Iedere 41 speelminuten een doelpunt

De man in topvorm bij Feyenoord is Santiago Gimenez. Gimenez maakte in september zeven eredivisiegoals, het hoogste aantal voor een Feyenoorder in één kalendermaand sinds Dirk Kuijt in februari 2005 (ook 7). De Mexicaanse international was in vier wedstrijden gemiddeld iedere 41 speelminuten goed voor een doelpunt. Tel je daar zijn twee assists bij op dan was Gimenez zelfs iedere 32 speelminuten betrokken bij een doelpunt of een assist.

Met zijn drie goals in De Klassieker ging Gimenez daarnaast de boeken in: hij is de eerste Feyenoorder die uit bij Ajax een hattrick maakte in de Eredivisie. Naast zijn scorend vermogen viel Gimenez in september ook op door zijn hoge aantal schoten (21), het hoogste aantal Expected Goals (4,7) en twee uitverkiezingen tot KPN Man of the Match. Na zeven speelrondes staat de doelpuntenteller voor Gimenez op maar liefst tien eredivisiedoelpunten.

Eerste Eredivisie Speler van de Maand-prijs Gimenez

Voor Santiago Gimenez is het zijn eerste Eredivisie Speler van de Maand-prijs. Hij is de zesde speler van Feyenoord die de maandprijs wint, eerder won Gimenez al wel de prijs als Johan Cruijff Talent van de Maand (april 2023). In de maandverkiezing wist de Mexicaan onder meer aanvallers Luuk de Jong (PSV) en Vangelis Pavlidis (AZ) nipt voor te blijven. Naast de trofee ontvangt de Mexicaanse international ook de eerste Eredivisie Player of the Month-kaart van het seizoen in EA SPORTS FC™ 24.

De prijs is uitgereikt door ESPN-presentator Milan van Dongen. Het interview met Gimenez bekijk je hier. Foto's: Feyenoord Media ©

Eredivisie Awards

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en het Eredivisie Elftal van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (Opta) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Deze prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden elk seizoen uitgereikt op de Eredivisie Awards.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA SPORTS FC™ 24. De verkiezingen voor het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen