Eredivisie Awards

Santiago Giménez verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand april

Santiago Giménez is een van de revelaties van de Eredivisie dit seizoen. De Mexicaan met Argentijnse roots begon het seizoen met invalbeurten, maar werkte zichzelf in de basis en scoort er sindsdien op los. Het zorgt ervoor dat Giménez in april, op basis van statistieken en stemmen van voetballiefhebbers, het beste presteerde van alle eredivisiespelers die bij de start van de competitie 21 jaar of jonger zijn.

Nadat Giménez in zijn laatste twee eredivisiewedstrijden in maart trefzeker was, vond hij in april eveneens telkens het net. Zowel in de overwinningen op Sparta Rotterdam (1-3), RKC Waalwijk (5-1), SC Cambuur (0-3) als FC Utrecht (3-1) verscheen de naam van de Feyenoord-spits op het scorebord. Hierdoor is Giménez de eerste speler sinds september 2019 die zes eredivisieduels op rij scoorde.

De Mexicaanse international werd op 18 april 22 jaar en is de eerste speler van Feyenoord met meer dan tien eredivisiedoelpunten in een seizoen voor zijn 22e verjaardag (11) sinds John Guidetti in 2011/12. Naast vier doelpunten had Giménez in april één assist, dertien schoten, 33 balcontacten in het vijandelijke zestienmetergebied en een expected goals-waarde van 2,9.

De Feyenoord-spits ontvangt, naast de prijs, namens de VriendenLoterij een cheque van € 2.500 ter stimulering van maatschappelijke projecten van de Feyenoord Foundation. Ook heeft hij met zijn uitverkiezing een bedrag van € 5.000 opgehaald voor projecten van de Johan Cruijff Foundation.

De prijs is uitgereikt door ESPN-presentator Milan van Dongen. Het interview met Giménez bekijk je hier

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze onderdelen wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen 2022/23 worden uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards.

De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA Sports. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, de Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen