Eredivisie

Scheidsrechteraanstellingen: Danny Makkelie leidt topper Ajax - PSV

Danny Makkelie is zondag (16.45 uur) de scheidsrechter bij de topper Ajax - PSV. De arbiter krijgt in de Johan Cruijff ArenA ondersteuning langs de zijlijn van Hessel Steegstra en Jan de Vries. Jochem Kamphuis is de vierde official.

Vanuit het ARAG Replay Center in Zeist vervult Pol van Boekel de functie van VAR, geassisteerd door Roy de Nas. Ajax is koploper in de Eredivisie. PSV volgt met een punt achterstand op de tweede plaats, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Na het weekend staan er ook nog twee inhaalduels op het programma in de Eredivisie. Allard Lindhout fluit woensdag 9 november Ajax - Vitesse. Een dag later staat Feyenoord - SC Cambuur onder leiding van Jeroen Manschot.

Aanstellingen speelronde 13

Speeldag Wedstrijd Scheidsrechter VAR

Vrijdag 4 nov 20.00 uur

SC Cambuur - N.E.C.

Van der Laan

Makkelie

Zaterdag 5 nov 16.30 uur

Vitesse - Sparta Rotterdam

Van Boekel

Kooij

Zaterdag 5 nov 18.45 uur

Fortuna Sittard - FC Emmen

Higler

Dieperink

Zaterdag 5 nov 21.00 uur

Excelsior - sc Heerenveen

Hensgens

Kamphuis

Zondag 6 nov 12.15 uur

FC Utrecht - FC Groningen

Van de Graaf

Bos

Zondag 6 nov 14.30 uur

FC Volendam - Feyenoord

Nijhuis

Pérez

Zondag 6 nov 14.30 uur

FC Twente - Go Ahead Eagles

Manschot

Martens

Zondag 6 nov 16.45 uur

Ajax - PSV

Makkelie

Van Boekel

Zondag 6 nov 16.45 uur

RKC Waalwijk - AZ

Van den Kerkhof

Blank

Aanstellingen speelronde 12 (inhaalduels)

Speeldag Wedstrijd Scheidsrechter VAR

Woensdag 9 nov 20.00 uur

Ajax - Vitesse

Lindhout

Higler

Donderdag 10 nov 20.00 uur

Feyenoord - SC Cambuur

Manschot

Teuben

Keuken Kampioen Divisie

In de Keuken Kampioen Divisie staan vrijdag twee clubs tegenover elkaar die jarenlang een affiche vormden in de Eredivisie. Willem II ontvangt Heracles in het Koning Willem II stadion. Beide clubs hebben de ambitie om binnen een jaar terug te keren op het hoogste niveau. Heracles is als koploper van de Keuken Kampioen Divisie goed op weg. Willem II staat achtste en kan zich eigenlijk geen puntverlies veroorloven als het wil aanhaken bij de top. Alex Bos is de scheidsrechter in Tilburg. De aftrap is om 20.00 uur.

De wedstrijd MVV Maastricht - Helmond Sport staat onder leiding de Belgische scheidsrechter Ken Vermeiren. Hij wordt geassisteerd door zijn landgenoten Maszowez en Vandenborre. Marc Nagtegaal op zijn beurt fluit in de Belgische Tweede Klasse het duel Anderlecht O23 - Standard Luik O23. Met als assistenten Stefan de Groot en Erik Koopman.

Dit artikel delen