Eredivisie

Snelle voor één wedstrijd hoofdsponsor van Go Ahead Eagles

Snelle is de nieuwe hoofdsponsor van Go Ahead Eagles. Vanochtend zetten beide partijen een handtekening onder de verbintenis met de looptijd van één wedstrijd, namelijk die tegen Vitesse op zondag 1 mei. De artiest vraagt daarnaast aandacht voor de strijd tegen de ziekte van Batten.

Aanleiding voor deze actie is de videoserie SNELLE vs BAS, die de afgelopen weken te zien was op de clubkanalen van Go Ahead Eagles. Hierin namen Snelle en Go Ahead Eagles-aanvoerder Bas Kuipers het tegen elkaar op in verschillende sportieve en muzikale challenges. Eén van de tegenprestaties: hoofdsponsor worden van de club. Hoewel Snelle in de serie aan het kortste eind trok, vonden beide partijen elkaar op veler verzoek toch in deze unieke samenwerking.

Aandacht voor Ziekte van Batten

Met dank aan de shirtsponsoren van Go Ahead Eagles staat het shirt niet alleen in het teken van het hoofdsponsorschap van Snelle. Op de mouw, in de kraag en op de achterkant van het shirt wordt aandacht gevraagd voor Pleun’s Regenboogijsje en Beat Batten. Deze stichtingen zetten zich in voor aandacht voor en onderzoek naar de ziekte van Batten, een stofwisselingsziekte die ook wel aangeduid wordt als kinderdementie. De shirtposities zijn beschikbaar gesteld door Jumper De diersuper, Pouw, iClean Carwash Deventer, Henk van Tongeren Water & Techniek en Hartholt.

Tijdens de onderhandelingen zeiden we meteen tegen elkaar: laten we kijken of we het breder kunnen inzetten, door er een belangrijk doel aan te verbinden
Lars Bos (Snelle)

,,Ik ben natuurlijk onwijs trots op mijn hoofdsponsorschap”, aldus Lars Bos, beter bekend als Snelle, op de Go Ahead Eagles-website. ,,Maar tijdens de onderhandelingen – zeg ik met een knipoog – zeiden we meteen tegen elkaar: laten we kijken of we het breder kunnen inzetten, door er een belangrijk doel aan te verbinden. Ik ben al een tijdje als ambassadeur betrokken bij Pleun’s Regenboogijsje, dat bovendien zijn oorsprong kent in Deventer. Dus die optelsom was snel gemaakt.”

Verschillende acties

Rondom de wedstrijd tegen Vitesse worden er verschillende acties georganiseerd om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte van Batten. Zo worden Pleun’s Regenboogijsjes verkocht op het Stadionplein en worden de speciale wedstrijdshirts geveild. ,,Dit is een fantastische actie, die denk ik veel zegt over Lars als mens en Go Ahead Eagles als club”, zegt Koos Janssen, vader van Pleun. ,,Heel mooi hoe we nu vanuit de serie op deze manier onze krachten kunnen bundelen. Op naar een mooi resultaat op 1 mei, op beide fronten!”

Videoserie Snelle vs Bas

Bekijk hieronder alle afleveringen van de videoserie Snelle vs Bas.

Dit artikel delen